Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Modetrends herfst winter 2015 2016 | Mode ABC voor herfst winter 2015 2016

Het grote Trendystyle mode-ABC voor herfst winter 2015 2016

Het is weer tijd voor ons grote mode-ABC. 26 Letters en je bent compleet op de hoogte van de allernieuwste modetrends voor herfst en winter 2015 2016. Een aantal trends nemen we mee van afgelopen zomer, maar er komt ook een heleboel (en spannend) nieuws bij. Neem ons alfabet maar eens door. Veel modeplezier.

door CHARLOTTE MESMANModetrends 2015
N VAN NERD. DE 'BIBLIOTHECARESSE' VAN MAX MARA HERFST WINTER 2015 2016, PH. MAURO PILOTTO

A van Androgyn

De mode beweegt zich op dit moment richting een steeds vrouwelijker silhouet maar zoals altijd zijn er ook tegentrends. Tussen al die vrouwelijke jurkjes, kleine rokjes en suikerzoete kleurtjes vinden we ook androgyne invloeden zoals mannelijke stoffen, stoere ruitjes en broekpakken.

B van Broekpakken en Bruin

Met de letter B borduren we maar direct voort op het concept broekpakken. Ze zijn weer terug. De broek met blazer voor haar. Een beetje mannelijk maar tegelijkertijd ook heel eigentijds in stoere stoffen. Het zakelijke is eraf.

B ook van Bruin. Bruin is dit seizoen het nieuwe zwart. Het kon niet uitblijven met al die jaren '70 invloeden.

C van Coltruien en Capes

Met de C hebben we twee hot items voor deze winter te pakken. Coltruien maken een enorme comeback. Denk daarbij aan het strakke coltruitje dat je overal onder kunt dragen, maar ook aan heerlijk dikke en troostende wintertruien met een lekkere col. Om cozy en stijlvol, met een beker chocolademelk in je hand, op de bank mee te loungen.

Wintercape
Cape (en pastels) bij Dolce & Gabbana herfst winter 2015 2016

C ook van Capes. Deze mouwloze manteltjes komen deze winter ook weer terug. In korte en vrij strenge versies maar ook lang met franjes (juist ja, helemaal jaren '70).

D van Denim

De D is van natuurlijk van Denim. Denim is here to stay, of course. De spijkergoed-hype van afgelopen zomer - toen zagen we letterlijk op elke catwalk wel iets in spijkergoed - is voorbij maar spijkergoed blijven we dragen.

E van Enkellaarsjes

Laarzen zijn dit seizoen een must-have. Lieslaarzen zijn hot, over knee laarzen zijn trendy, maar ook het bescheiden enkellaarsje doet nog steeds mee. Draag het onder een broek of onder een knielange of kuitlange rok (met blote benen!).

F van Franjes en Fluweel

Als we het over jaren '70 hebben, hebben we het over franjes. Ook deze trend nemen we mee van afgelopen zomer. Je bent er deze winter nog steeds hot maar mee volgend jaar zomer is het met de franjes voorlopig even gedaan.

Een andere trend die nauw samenhangt met de seventies, is fluweel. Dit stofje is op dit moment weer overal te zien en is heerlijk in het dragen. Overdag maar ook 's avonds. Vooral voor de feestdagen gaan we veel (zwart) fluweel zien!

G van Granny pants en Grunge

Oversize is het sleutelwoord voor de mode van nu. Skinny pants doen nog steeds mee, maar 'granny pants' - superwijd en een beetje slobberig - zijn HOT.

G ook van Grunge. Al sinds de zomer zijn we in de ban van de seventies, maar let op! Langzaam maar zeker bewegen we ons richting de jaren '90. Grunge komt weer terug.

H van Hoge Hakken

Een tijdlang hebben we op de catwalks vooral veel platte schoenen gezien. Slippertjes voor de zomer, veterschoenen voor de winter. Maar nu de mode weer stukken vrouwelijker wordt, komen ook hoge hakken weer volop terug. Vooral hakken in plexiglas zijn dit seizoen en vogue.

I van Imitatiebont

Op de catwalks voor winter 2015 2016 zagen we ongelooflijk veel bont, vaak ook langharig bont. Gelukkig voeren de grote modeketens deze trend in imitatiebont en niet in echt bont door. Wij juichen dat toe. Als je bont koopt, ga dan voor nep en bespaar de dieren al het leed!

J van Jumpsuits

Jumpsuits zijn ook een aanwinst die we van eerdere seizoenen meenemen. Inmiddels is het doodnormaal om op je werk of een afspraak in een overall te verschijnen. We zien ze in het spijkergoed maar ook in mooie winterse stofjes. En ze moeten vooral lekker ruim vallen. Strak is uit, weet je nog?

K van Kuitlengte, Kleur en Kant

Winterjas
Kuitlange jassen bij Max Mara herfst winter 2015 2016, ph. Mauro Pilotto

De kuitlengte - heerlijk retro en lekker tuttig - is back. Voor rokken, jurken en jassen. Echt proberen!

De K is ook van Kleur. Deze winter zien we opvallend veel kleuren. Seventies kleuren zoals bruin, rood en oranje, maar ook suikerzoete pastels.

En dan nogmaals de K, ditmaal van Kant. Kanten rokken en jurken zijn hot, ook voor overdag.

L van Leer, Lasercuts en Leggings

Leer doet 's winters vanzelfsprekend mee omdat het goed tegen de kou beschermt. Leren jacks, leren broeken, leren jassen... Je vindt het allemaal in de winkels, vaak met spannende lasercuts die resulteren in snoezige opengewerkte motiefjes.

L ook van Leggings, maar niet het geijkte katoenen zwarte dingetje. De leggings voor winter 2015 2016 hebben een hoge taille en lijken verdacht veel op strakke, stretch broeken.

Klik hier om naar de volgende pagina te gaan


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!