Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Trends | Modetrends herfst winter 2013 2014 | Winterjassen in de hoofdrol

De winterjas als hoofdrolspeler in je look


Kenzo herfst winter 2013 2014

Herinner je de tijden nog dat je voor een essentiële zwarte winterjas ging? Klassiek, recht en tot halverwege het dijbeen. Paste mooi overal bij. Hoeveel van dit soort jassen hebben wij nog niet in de kast hangen? Allemaal varianten op hetzelfde thema. Daarnaast had je dan misschien nog een klassiekgroene parka, op z'n hoogst een regenjack in kleur. Maar verder was het allemaal vrij standaard. Nu - om kort te zijn - die tijden zijn voorbij.

Jassen in kleur. Rozetinten, blauwtinten, etnische prints en ruiten

De winterjas is al sinds seizoenen een hoofdrolspeler in onze winterlook. Het zijn ware kunststukken. De modellen lopen uiteen van parka's tot beeldige manteltjes, van lange overjassen tot op de grond tot oversize blazers met een mannelijke snit. En de kleuren! Die zijn opvallend mooi. Deze winter zien we veel zachtblauwe tinten, maar ook roze, en etnische prints en ruiten.

Jas als jurk

Bij zacht herfstweer kun je de wat lange jassen bijna als jurk dragen. Bekijk de eerste foto van stijlicoon Miroslava Duma in een schattige trenchcoat met bloemen maar eens. Of - wat verderop in de fotogalerie - de jas met Vichy ruitje van Prada die fashion editor Giovanna Battaglia naar de show van Chanel draagt. Veel meer heb je bijna niet nodig!

Stem je outfit op je jas af

Bij winterse temperaturen stem je je outfit op je jas af. Ja, omgekeerde wereld. Zo is het heel mooi als de print van je jas in je outfit terugkomt. Zie de foto's van Just Cavalli en Stella McCartney. En anders houd je je kleding heel ingetogen.

Jassen en accessoires

Nu de jas de hoofdrolspeler in je look is, kun je 'm ook aankleden als ieder ander kledingstuk. Draag je ketting eens OVER je jas. En draag 'm met een leren ceintuur in je middel. Finishing touches zijn natuurlijk je tas en schoenen. En die mogen deze winter ook in kleur zijn!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!