Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Street style | Spijkerbroeken trend

Trend: spijkerbroeken met afgeknipte en gerafelde broekspijpen. DIY!

door TRENDYSTYLESpijkerbroek

Het is zeker geen nieuwe trend (we zagen 'm vorig jaar zomer al): de spijkerbroek met onbewerkte of zelfs rafelranden is 'here to stay'.

Opvallend genoeg kiezen fashionista's voor voorjaar 2016 weer graag voor 'raw-hem' of 'frayed hem jeans', zoals de Amerikanen het wel noemen. De trend is: mooie spijkerbroeken met een afgeknipte en gerafelde broekspijpen. De rafels moeten op of net boven de enkels beginnen zodat je blote enkels door de rafels heen zichtbaar worden.

Je kunt de broekspijpen van een spijkerbroek gemakkelijk zelf rafelen. Je eerste 'slachtoffer' is een spijkerbroek ergens achter in je kast die aan vernieuwing toe is. Voordat je gaat knippen, moet de spijkerbroek tenminste één keer gewassen zijn want spijkerbroeken krimpen in de was.

Voor een modern en trendy effect knip je de broekspijpen niet recht maar in onregelmatige lijnen af zoals de spijkerbroek van Miroslava Duma op de foto's hieronder. Het staat heel sexy als je de broek van achteren wat korter knipt zodat je enkels mooi vrijkomen. Zoals je ziet, zijn de broekspijpen strak maar scheef afgeknipt. Het rafeleffect is minimaal. Voor een maximaal effect van deze 'raw hem' moet de spijkerbroek zelf geheel intact, gewassen en gestreken zijn. Een hoge taille is bovendien trendy.

Spijkerbroek
Miroslava Duma met spijkerbroek met rafelrand, ph. Charlotte Mesman

Spijkerbroek
Miroslava Duma met spijkerbroek met rafelrand, ph. Charlotte Mesman

Spijkerbroek
Miroslava Duma met spijkerbroek met rafelrand, ph. Charlotte Mesman

Je kunt ook voor een rechte rand met lange rafels gaan. Dit effect kun je zelf heel gemakkelijk maken. Knip de pijpen van je spijkerbroek net boven je enkels af. Om het rafeleffect te accentueren was je de spijkerbroek nog een keer, nu met afgeknipte pijpen. De wasmachine zorgt voor de nodige rafels. Voor extra rafels, ook aan de zijkanten, gebruik je een staalborstel. Wil je het rafeleffect op een bepaalde hoogte laten stoppen, maak dan met de naaimachine een naad net boven de rafelrand.

Spijkerbroek
Spijkerbroek met afgeknipte broekspijpen, ph. Charlotte Mesman

Spijkerbroek
Spijkerbroek met afgeknipte broekspijpen, ph. Charlotte Mesman

Heb je een kant-en-klare spijkerbroek met fantastische rafels gekocht maar is'ie te lang, maak de spijkerbroek dan niet op de traditionele wijze korter, maar knip eerst de rafelrand met een stukje vaste stof eraf en houd die apart. Knip de broek nu op de gewenste lengte en rafel de nieuwe rand. Draai de broek binnenstebuiten en stik de rafelrand langs de nieuwe, door jou gerafelde rand zodat de originele rafels zich vermengen met de rafels van de nieuwe rafelrand.

Spijkerbroek
Gerafelde en onregelmatige broekspijpen, ph. Charlotte Mesman

Spijkerbroek
Een dubbele naad houdt de rafels van deze wijd uitlopende spijkerbroek kort, ph. Charlotte Mesman

 


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!