Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Fashion | Shows | Modeshows lente zomer 2015 | Louis Vuitton

Louis Vuitton

Op de runway hooggesloten minijurkjes die met linten, rijgveters of een rij kleine knoopjes worden gesloten en met blote benen en hoge laarzen of enkellaarsjes worden gedragen.

door CHARLOTTE MESMANLouis Vuitton

Dit seizoen géén Cour Carrée du Louvre als show locatie voor Louis Vuitton. De indrukwekkende binnenplaats van het Louvre werd prompt door Christian Dior in beslag genomen die er met een grandioze spiegeltent letterlijk de show stal. Maar het Vuitton van creatief directeur Nicolas Ghesquière pakte zo mogelijk NOG GROOTSER uit met een nieuwe, unieke en EIGEN show locatie.

En wat voor eentje! Een hoogstaaltje van architectuur van de hand van de Amerikaan Frank Gehry, de FONDATION LOUIS VUITTON, een indrukwekkend hypermodern complex van zalen, gewijd aan artistieke creaties in alle vormen, en gelegen in het Bois de Boulogne dat op die bewuste showdag van 1 oktober schitterende in de gouden herfstzon.

En ook Ghesquière schitterende... met de collectie voor lente zomer 2015. De collectie is in lijn met de wintercollectie 2014 2015 (dat is, de eerste show die Ghesquière als opvolger van Marc Jacobs voor LV op de catwalk neerzette). Heel draagbaar maar tegelijkertijd uiterst gedetailleerd en geraffineerd.

Op de runway hooggesloten minijurkjes die met linten, rijgveters of een rij kleine knoopjes worden gesloten en met blote benen en hoge laarzen of enkellaarsjes worden gedragen. Verder veel rechte broeken tot op de knie, ook in donkere denim, geshowd met kleine truitjes, bewerkelijke blousons en donkere blazers.

Op deze catwalk zagen we verder ook - net zoals op veel andere catwalks - spijkerbroeken (net zoals de korte broeken) in donkere denim en met hoge taille. Opvallende leidraden in de collectie waren de jurken en jasjes in felgekleurd lakleer met brede strepen en verder de broekpakken met prints in fluweel en de broeken met hoge taille in fluweel (zelfs met bijbehorende fluwelen bh).

En dat is eigenlijk het enige waar wij een vraagteken bij zetten. Fluweel voor de zomer? Eén ding is zeker: de jaren '70 komen terug. En hoe!

 

Foto's: courtesy of Louis Vuitton

Klik hier om verder te gaan naar de fotogalerie


MEER OP TRENDYSTYLE
Fashion
Spijkerbroek

Must-have. Deze spijkerbroek zou iedere vrouw moeten hebben


Fashion
Voedingstrends 2017

Voedingstrends 2017. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.