Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Shows | Modeshows lente zomer 2015 | Moschino zomer 2015

'Vrouwelijke feministen' op de catwalk Chanel. Straatprotest op Boulevard Chanel N°5

Kaiser Karl did it again! Het lukte Lagerfeld opnieuw om zijn publiek een adembenemend spektakel te schenken. Zijn show is, zoals altijd, het hoogtepunt van de Paris Fashion Week.

door CHARLOTTE MESMANOnder de indrukwekkende koepel in het Grand Palais in Parijs heeft Chanels hoofdontwerper en creatief directeur (en hoezeer is 'creatief' hier op z'n plaats) een compleet straatbeeld laten bouwen: we bevinden ons op Boulevard Chanel N°5.

Erg rustig gaat het er op deze Boulevard niet aan toe. In grote groepen zwermen de Chanel-dames over de Boulevard. Wel tien, twintig modellen tegelijk. Topmodel Cara Delevingne neemt het voortouw en voort de troep aan. De in bouclé, felle fantasieën, krijtstrepen met onberispelijk wit en streepmotieven (voor zomer 2015) geklede meisjes hebben overigens heel wat op het hart en het eindigt in een compleet straatprotest met leuzen als 'Be your Own Stylist', 'Be different', Women's rights are more than ALRIGHT!' en 'History is Her Story'. 'Feministen maar wel vrouwelijk', blèrt Cara Delivingne in haar megafoon.

De troep die het Britse topmodel aanvoert, is overigens het 'crème de la crème' uit de modellenwereld. Aan haar zij GEORGIA MAY JAGGER (jongste dochter van Mick Jagger en Jerry Hall), Toni Garn, Edie Campbell, Kendall Jenner en onze Nederlandse Daphne Groeneveld (naast Cara Delevingne met een bord 'Free Freedom'). Andere Nederlandse modellen: Saskia de Brauw en Maartje Verhoef.

Maar alle ogen gingen vooral naar GISELE BÜNDCHEN, Braziliaanse modelicoon, 34, die Karl in een gestreepte cardigan en met (lange) blote benen de catwalk - pardon: straat - op stuurde.

Georgia May Jagger
GEORGIA MAY JAGGER ONTSNAPT AAN DE FOTOGRAFEN NA DE SHOW VAN CHANEL


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!