Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Shows | Modeshows herfst winter 2016 2017 | Dsquared2

10 Dingen over de Dsquared2 Show voor herfst 2016

Dsquared2 ging voor een bonte mix van militaire, Victoriaanse en samurai invloeden.

door CHARLOTTE MESMANDsquared2

De collectie van Dsquared2 voor herfst en winter 2016 2017 was supermooi, maar een grandioos decor zoals we dat van Dsquared2 gewend zijn, misten we wel een beetje. 10 Dingen die je over de Fashion Show van Dsquared2 moet weten:

1. De inspiratie achter de damescollectie voor herfst 2016 is drieledig: militair, Victoriaans en samurai. Kun je je er al iets bij voorstellen?

Dsquared2
Militaire, Victoriaanse en samurai invloeden bij Dsquared2 herfst 2016, ph. Charlotte Mesman

2. De ontwerpers Dean en Dan (tweelingen!) Caten houden ontzettend van laag-over-laag outfits. Voor herfst 2016 hebben ze strakke bodysuits gecombineerd met oversize items zodat een heel rijk en volumineus silhouet ontstaat.

3. Nederlands topmodel Imaan Hammam met haar enorme bos krullen was de ster in deze Fashion Show. Backstage wilde iedereen haar fotograferen en op de catwalk was ze supersensueel.

4. Al een paar seizoenen achter elkaar neemt Dsquared2 een strakke bodysuit als basis voor de outfits op de catwalk. De bodysuits zijn overdekt met prints die als een tatoeage op je huid liggen. Dit keer bedekten de catsuits ook de handen en dat gaf een heel bijzonder effect.

Dsquared2
Bodysuits als basis voor de outfits van Dsquared2 herfst 2016, ph. Charlotte Mesman

5. Veel items in de collectie zijn versierd met kralen, parels, pailletten en borduursels.

6. De militaire invloeden in de collectie komen tot uiting in livreienstrepen, gouden knopen, camouflageprints en veldjacks (én de Fashion Show werd gehouden in de militaire kazerne in Milaan :-))

7. Het samurai thema is uitgewerkt in schitterende jassen met bewerkelijke lijnen en in bontjassen (helaas echt - koop nep, we kunnen het niet genoeg zeggen!).

8. Victoriaans zijn de lange rokken en ornamentele jacks met kralen.

8. De nagels zijn óf primair geel of donkerrood. Donkerrood is een typisch Victoriaanse kleur en geel doet denken aan goud, eveneens heel geliefd in de Victoriaanse tijd (maar ook daarbuiten).

Dsquared2
Gele nagels bij Dsquared2 herfst 2016, ph. Charlotte Mesman

9. De accessoires in deze collectie zijn dramatisch mooi. Hoge sandaaltjes met heel veel details en de high-drama bijous zoals broches en ringen met zwarte kristallen en cameeën.

Dsquared2
Dramatische accessoires bij Dsquared2 herfst 2016, ph. Charlotte Mesman

10. Petje af voor de collectie, maar waar was de SHOW? Van Dsquared2 zijn we wervelende shows en schitterende decors gewend. Ditmaal ontbrak dat alles en was de catwalk doodgewoon.... een loopruimte tussen de rijen publiek.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!