Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Shows | Modeshows herfst winter 2015 2016 | Emilio Pucci

Emilio Pucci: sterrenbeelden en vallende sterren

Met de wintercollectie 2015 2016 neemt de Noorse designer Peter Dundas afscheid van het Italiaanse modehuis Emilio Pucci (en wij zullen 'm missen!).

door CHARLOTTE MESMANPeter Dundas verruilt Emilio Pucci voor Roberto Cavalli. Daar zullen we 'm dus gaan terugzien. De wintercollectie 2015 2016 was zijn laatste collectie voor Pucci en daarvoor hij heeft dan ook letterlijk alles uit de kast getrokken.

Dundas is in het archief van het Italiaanse modehuis gedoken en neemt als uitgangspunt voor winter 2015 2016 de zwart-witte collectie die Pucci eind jaren '50 presenteerde.

De magische touch voor deze winter komt van Dundas zelf. Het zwart-witte thema heeft hij aangevuld met allerlei beelden en tekens ontleend aan de astrologie: zonnen, sterren, manen en sterrenbeelden komen steeds weer in de collectie terug.

Het zwart-witte gedeelte van de collectie is vrij grafisch, de 'beweging' in deze collectie komt van de zwierige jurken in chiffon. Emblematisch voor deze collectie is de lange zwarte avondcape met sterrenbeelden. Dezelfde tekens en symbolen zien we ook terug op de shorts met hoge laarzen, eveneens voor de avond.

Klik hier om verder te gaan naar de fotogalerie


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!