Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Zo draag je leer

Zo draag je leer. 10 Tips

Leer is één van de meest geziene materialen voor deze winter. Leer heeft pit, kan een sterk accent aan je outfit toevoegen maar kan tegelijkertijd ook oneindig chic zijn. De combinatie leer op leer is het dit seizoen helemaal.

Leer is in de mode

Zo koop en draag je leer

1. Leer kun je het hele jaar door dragen. In het najaar en het voorjaar is leer heel geschikt als overkleding, om er zo mee naar buiten te gaan. In de zomer is ultralicht leer perfect voor een stijlvolle look en in de winter beschermt leer vooral heel goed tegen de wind. Tip: het is heel trendy om een leren jack of jasje onder een trench coat of winterjas te dragen.

2. Leer is vrij prijzig. Kijk daarom vooral in de uitverkoop eens bij de leren kledingstukken. Ga voor de klassieke modellen. Van een donkerbruin leren jack of een zwartleren kokerrok kun je jaren plezier hebben. Een leren trench coat is vaak iets waar je alleen maar van kunt dromen, maar wie weet loop je eens tegen een droomexemplaar met een zacht prijsje aan.

3. Leer laat zich nagenoeg met alle materialen combineren. Heel mooie combinaties zijn leer met chiffon of andere lichte stofjes. Denk aan een leren rok met een chique (misschien wel doorzichtige!) blouse. Of draag een leren trenchcoat over een zwierig jurkje of een dikke trui. Mogelijkheden te over!

4. Eén van de meest gewaagde maar ook meest trendy combinaties is leer op leer. Leer is een materiaal met een heel uitgesproken karakter. Combineer alleen leer met leer als je voor een heel opvallende - niet alledaagse look - wilt gaan. Oneindig chic is bijvoorbeeld een zwart leren jurkje met daarover een zwartleren jas. Of een leren rokje met een leren top. Ga voor 'boterzacht' en dun leer zodat het er allemaal heel geraffineerd uitziet.

5. Is leer + leer nogal heftig, de combinatie leer + suède is daarentegen veel lieflijker en gemakkelijker te leggen. Deze combinatie is vooral heel mooi als de kleuren van leer en suède net even verschillen maar wel in elkaars verlengde liggen.

6. Leren blazertjes zijn weer in de mode. Maar ook leren rokken, leren topjes en zelfs leren jurken. En dat alles wordt dan ook nog eens afgemaakt met leren accessoires. Vooral zwart leer is dit seizoen in trek.

7. Leer met spijkergoed mag, maar met mate. Het is vooral een look die jongeren goed staat.

8. Kies de leerkleur op basis van je mood. Zwart leer is goed voor een 'rock' look, bruintinten en bordeauxrood staan heel klassiek. Poederkleuren, pastels en wit zijn perfect voor de overgangsseizoenen.

9. Winnende combinaties voor de wintermaanden: zwart leer met zwarte of indigoblauwe kledingstukken. Ook leren details zijn helemaal in. Jassen en blazers hebben dit seizoen vaak zwartleren mouwen.

10. Leer wordt speels als je dit materiaal met accessoires in nepbont combineert (nepbonten handschoenen, een nepbonten muts).


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!