Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Zakenvrouw op de fiets

Fietsen naar je werk en toch stijlvol voor de dag komen

Hoe verenig je je sportieve fietstochtje met je carrièrevrouw-look?

Pas las ik een artikel over vrouwelijke managers die op de fiets naar hun werk gaan. Deze vrouwen woonden allemaal in het buitenland en zo te lezen in milde klimaten. Ook de afstanden die ze dagelijks aflegden, waren niet te vergelijken met de aantallen kilometers die wij Nederlanders jaarlijks wegtrappen. Eén van de vrouwen had zelfs het geluk dat ze naar haar werk alleen maar heuvel af hoefde, het zware voetenwerk kwam pas op de terugreis aan het einde van de dag.

Toch was het wel interessant om te lezen wat deze vrouwen doen om, ondanks het sportieve ritje naar het werk, onberispelijk en met een stijlvolle carrièrelook op het werk te verschijnen. Tijd om hier eens even bij stil te staan. Hoe combineer je je fietstocht naar je werk met je stijlvolle look van vrouw van de wereld?

1. Neem de tijd

Ga je op de fiets naar je werk, plan dan elke dag genoeg reistijd in zodat je je niet hoeft te haasten. Houd een rustig en regelmatig ritme aan om te voorkomen dat je oververhit en bezweet op je werk aankomt. Plan het verder zo dat je bij aankomst nog wat tijd hebt om tot jezelf te komen voordat je aan de werkdag begint. Even rustig uitblazen boven een kop koffie (of groene thee) is een must.

2. Wees op elke weersomstandigheid voorbereid

Herinner je je nog die dagen dat je natgeregend op school aankwam? In soppende schoenen en met een doorweekte broek? Die dagen kwamen bijna niet meer goed. Wees daarom altijd voorbereid op elke weersomstandigheid. Houd altijd een regenpak of regencape (als je in rok of jurk fietst) bij de hand en vergeet vooral niet om ook je schoenen én je haar af te dekken.

3. Pas op met hakken

Fietsen met hakken is niet bepaald ideaal. Bovendien kan het je hakken op den duur schaden, want de verleiding is groot je pedaal stevig in de ruimte achter je hak te plaatsen. Hierdoor kan de hak op den duur gaan wrikken en los komen te zitten. Het is daarom praktischer om een paar pumps met hakken op je werk te laten staan. Tijdens je fietstochtjes van en naar huis draag je gemakkelijke schoenen. Eenmaal op je werk schiet je in je pumps.

4. Kreukvrije kleding

Is de kwestie schoenen vrij gemakkelijk op te lossen, minder eenvoudig ligt dat voor je kantoorkleding. Mantelpakjes, rokken en jurken laten zich niet gemakkelijk combineren met een kilometerslange fietstocht (voor wijde broeken heb je tenminste broekbeschermers). Wil je je kreukvrij op je werk presenteren, dan zul je naar praktische oplossingen moeten zoeken. Een grote mand achterop de fiets waarin je je kleding kreukvrij (en waterdicht!) kunt opbergen, kan uitkomst bieden. Eenmaal op je werk aangekomen, kleed je je om. Een andere oplossing is dat je in je 'onderkleding' naar je werk fietst. Je draagt bijvoorbeeld leggings met iets erop (en een jack erover natuurlijk). De leggings doen overdag dienst als kousen. Op je werk aangekomen, hoef je alleen maar je rok of jurk uit je fietsmand te halen en die aan te schieten. Het zal afhangen van de omstandigheden (hoe ver je moet fietsen, hoe streng de dresscode op je werk is, enzovoorts) hoe je dit verder oplost, maar belangrijk is dàt je er aandacht aan besteedt, wil je goed voor de dag komen.

5. Jack versus jas

Fietsen in een korte trenchcoat valt misschien nog te doen, maar veel jassen wil je toch liever niet aan de onze weersomstandigheden en het smeer van je fietsketting blootstellen. Ook in dit geval is het misschien een goed idee om een klassieke mantel of jas op je werk te laten hangen (zeker als je overdag klanten moet bezoeken of met collega's buiten de deur gaat lunchen). Tijdens je fietstochtjes draag je een warm en waterdicht jack.

5. Een beschermd plekje voor je tas

Ook je tas (die 'it-bag' waar jij op je werk de show mee steelt!) moet natuurlijk tegen de weersinvloeden beschermd worden. Zorg dat je er tijdens het fietsen geen omkijken meer naar hebt. Bescherm de tas tegen de regen met een plastic zak en doe 'm in een fietstas of mand zodat er niets mee kan gebeuren.

6. Bescherm je huid (en haar)

Bedenk dat je je huid tijdens het fietsen blootstelt aan zon, wind en kou. Een adequate bescherming is op zijn plaats. Vergeet niet om je huid met een anti-zonnebrandcrème tegen de schadelijke invloeden van de zon te beschermen. Heb je last van couperose (gesprongen rode adertjes), gebruik dan een vette crème die je huid tegen de kou beschermt. Vergeet ook je lippen niet (gesprongen lippen zijn lelijk) en let erop dat vooral de rug van je handen het zwaar te verduren heeft (voorkom levervlekken door een anti-zonnebrandcrème te gebruiken). Geverfd haar kan door de zon behoorlijk opbleken. Dit is mooi als je blond bent, maar minder welkom als je je haar donker hebt laten spoelen. In dat geval kan een muts of een sportieve pet uitkomst bieden.

7. Opfrismoment

Op veel werkplaatsen bestaat tegenwoordig de mogelijkheid om te douchen. Dat kan een uitkomst zijn, vooral als je ver moet fietsen. Fris jezelf in ieder geval na je fietstochtje even op. Haal een kam door je haar, check je make-up, houd een deodorant bij de hand. Ben je weer door een ringetje te halen, dan is het tijd voor je kop koffie (of groene thee, zie punt 1).

Tja, wie mooi wil zijn, zal er iets voor moeten doen! Dat blijft de stelregel. Het is niet eenvoudig om een sportieve fietstocht naar je werk te verenigen met een onberispelijk uiterlijk. Maar er zijn ook voordelen. De fietstochtjes hebben vast een positieve invloed op je lijn, je hoeft niet eindeloos te zoeken naar een parkeerplaatsje zoals met de auto, en je hoeft je niet strikt aan de tijden te houden zoals met de trein. Overtuigd?


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!