Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Looking hot in wintertime

Looking hot in wintertime

De winter met zijn ijzige temperaturen is nu niet bepaald het geliefde seizoen van 'doorgewinterde' fashionista's. De dikke en volumineuze winterkleding is alles behalve charmant. Je omvang verdriedubbelt en je gracieus bewegen is er niet meer bij. Iedereen kent wel dat ongemakkelijke gevoel van een dikke trui, een dikke jas en een onaangenaam prikkende wollen sjaal over elkaar. Laten we eerlijk zijn, een sneeuwpop is er elegant bij.

In mijn late tienerjaren trotseerde ik, tot groot verdriet van mijn vader die mij het liefst op een paar onelegante bontlaarzen (wat waren ze toen nog lomp en weinig modieus!) naar school zag vertrekken, met mijn jeugdige optimisme in minirok en op hoge hakken de winterkou. Maar ik hield vol en kwam liever met ijskoude en natte voeten op school aan dan dat ik me met de rode bontlaarsjes, grondig ingespoten met een waterproof middel, aan mijn klasgenoten vertoonde.

Maar jeugdig optimisme slijt met de jaren. Niet omdat de ijdelheid afneemt, maar vooral omdat je je er langzaam van bewust wordt dat een van de kou vertrokken gezicht met blauwe lippen evenmin charmant en aantrekkelijk is. En dat het ook best heel armoedig kan zijn als je niet op de weersomstandigheden gekleed bent.

En... omdat een winterse outfit niet per definitief ongemakkelijk, weinig verleidelijk en minder trendy dan zomerkleding hoeft te zijn. De ontwikkelingen in het modebeeld hebben daar de afgelopen jaren flink aan bijgedragen. Het strikte onderscheid tussen zomer en winter is komen te vervallen. De mode is aan minder regels gebonden waardoor er legio mogelijkheden bijgekomen zijn. 'Laag over laag' is bijvoorbeeld een trend die zich fantastisch voor het winterseizoen leent. De comeback van wollen jurkjes en grote wollen truien is eveneens toe te juichen.

Verder verlevendigen de uitgesproken winterse accessoires - supersize sjaals, warme wollen mutsjes, handwarmers en beenwarmers, dikke wollen wanten met borduursels - onze outfits en zorgen ze voor een vrolijke noot die ons vooral doet beseffen dat fashion behalve mooi, elegant en fashionable, ook fun is! Ook op het schoenenfront is er veel verbeterd. Zo isoleren schoenen met sleehak veel beter dan klassieke pumps.

Deze winter komt de mode ons bovendien ook nog op een ander front tegemoet. Strakke jeans en slim fit broeken zijn helemaal in zwang zijn en vormen een perfecte combinatie met meer volumineuze jacks of wollen winterjassen. Het geheim van een hotte winterlook ligt namelijk in de proporties: draag volumineuze kledingstukken met slank afkledende kledingstukken (een groot jack met een strakke broek of een wijde broek met een klein jasje) en niemand zal je vragen hoeveel kilo je tijdens dit winterseizoen wel niet bent aangekomen.

De oplossing ligt in de tegenstellingen, de contrasten. Niet alleen in volume. Ook contrasten als winter versus zomer, dikke materialen versus lichtere materialen, praktisch versus frivool zorgen voor een warme maar coole winterlook.

Combineer een klein wollen jurkje met platte, stoere en vooral warme winterboots, met dikke wollen kousen en met een wollen jasje tot op de knie. Op je hoofd een schattig mutsje, om je nek een bijpassende, lange wollen sjaal en je ziet eruit om te stelen. Ben je helemaal in de ban van de korte, snoezige winterjacks die dan wel een warme voering en de grote capuchon mogen hebben, maar je buik en rug onaangenaam blootstellen aan de gure kou, dan bieden lange T-shirts, truien en tuniekjes tot ver over je heupen uitkomst. Ze bedekken buik en rug ruimschoots en staan heel trendy onder een kort jack.

In dit vroege voorjaar kun je verder ook heel wat doen met de kleuren. Wit en beige konden de hele winter al, maar staan vooral in het vroege voorjaar erg goed. En waarom zou je niet alvast een klein jurkje uit de nieuwste zomercollectie combineren met je bontlaarzen? 'Mix and match' blijft nog altijd een van de successleutels naar een hotte look. Ook als de temperaturen rond het vriespunt liggen.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!