Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | 5 tips om verantwoordelijk te shoppen

Vijf tips om verantwoordelijk te shoppen. Shoppen en met geld omgaan

Het is waarschijnlijk de grootste hobby van elk vrouw: shoppen. Jammer alleen dat er letterlijk een prijskaartje aanhangt. Een middagje shoppen kan je soms duur komen te staan (wij weten er alles van). Hier zijn vijf tips om de 'shopping-schade' te beperken.

1. Is het echt iets nieuws?

Vraag je, voordat je tot een aankoop overgaat, af, of je echt iets nieuws, unieks en bijzonders in handen hebt. Vaak genoeg vallen we steeds over dezelfde dingen en voegt een aankoop maar weinig aan onze garderobe toe.

2. Vermijd impulsaankopen

Soms wil je dat geld gewoon laten rollen... Dat zijn de gevaarlijke momenten. Las daarom bedenktijd voor jezelf in. Laat de aankoop bezinken. Als je dat paar schoenen morgen nog wilt, dan is een belletje naar de schoenwinkel om ze apart te laten leggen, zo gedaan. Laat je verder nooit onder druk zetten door zinnetjes als 'Het is het laatste paar, het is de laatste jurk, het is de laatste maat, ze gaan zo hard!'.

3. Koop minder items tegelijk

Vroeger gingen we erop uit voor één kledingstuk, iets dat we echt nodig hadden. Nu kopen we gemakkelijk meerdere kledingstukken tegelijk. Probeer voor jezelf een limiet te stellen. Koop bijvoorbeeld niet meer dan één kledingstuk per shoppingsessie. Volgende week mag je dan weer iets anders kopen. Zo spreid je je aankopen in de tijd en kom je in totaal op heel wat minder aankopen uit.

4. Stel een limiet

Stel voor jezelf een geldlimiet vast voordat je gaat winkelen en houd je daaraan. Dat kun je doen door het geld contant mee te nemen en daarmee te betalen.

5. Betaal contant

We noemden het al: betaal contant. Dat heeft verschillende voordelen. In eerste instantie heb je dan meer besef van de waarde van het geld. Tel maar eens tien briefjes van 20 euro neer. Of vier van 50 euro. Dat geeft toch een heel ander gevoel dan je pincode intoetsen. Een ander voordeel is dat je niet achteraf (bij ontvangst van je bankafschrift) met je uitgaven wordt geconfronteerd. En bovendien geeft het je een idee hoe snel je je geld eigenlijk uitgeeft. Elke keer als je portemonnee weer leeg is, wordt je ermee geconfronteerd.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!