Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Welke schoen past bij jou?

Welke schoen past bij jou?

'A good heel picks you. Don't follow the trends' - Manolo Blahnik

Heb jij al verlekkerd staan kijken naar al die kleurige en verleidelijke schoentjes die we ook dit seizoen weer in de winkels zien? Hoge plateaupumps, sleehakken, ondeugende Mary Janes, superplatte ballerina's of wel de nieuwe eco-shoes (schoenen in natuurlijke materialen zoals kurken of houten sleehakken). We hebben weer keuze te over. En dat is misschien ook direct wel het probleem.

Want hoe kies je nu? 'Een goede hoge hak kiest jou. Volg de trends niet', is het advies van schoenengoeroe Manolo Blahnik. Wij gaan nog verder en zeggen: 'Een goede schoen kiest jou!' of anders gezegd: 'Kies die schoen die jou het meest flatteert'. Laat je nieuwe schoenen voor je 'werken'. Zorg ervoor dat ze je kleine schoonheidsfoutjes corrigeren. Dat ze jouw voeten en benen supersexy maken!

Hoge hakken: een waar wondermiddel

hoge hakken flatteren iedereen! Hoge hakken zijn hét wondermiddel tegen niet al te lange benen en tegen stevige kuiten. Hoge hakken zijn sexy en zorgen voor een goede houding. Je gaat er mooier van lopen, steekt je boezem vooruit en je achterste verdient zienderogen punten. Een vrouw op hoge hakken blijft voor iedere man nog altijd onweerstaanbaar.

Dus wil je met superbenen en verleidelijke voeten voor de dag komen, dan zijn hoge hakken een must! Je kunt er niet goed op lopen? Dat mag je er niet van weerhouden, is de mening van - wederom - Blahnik. Want een vrouw op hoge hakken die er net niet helemaal op weet te lopen is zo mogelijk nog sexier! Mocht je echt hopeloos op hoge hakken zijn, bouw het dan langzaam op. Van vier naar vijf, van vijf naar zes centimeter, en zo verder. Net zolang tot dat je ook de hoogste hak de baas kunt.

Hoge hakken hebben eigenlijk maar één nadeel. Het vergt nogal veel van je lichaam om erop te lopen. Kies daarom altijd voor een goede kwaliteit (meer steun), kies de goede maat (probeer meerdere maten om te kijken welke het meest comfortabel is) en las regelmatig pauzes in.

Een comfortabel alternatief: de sleehak

De sleehak is ook dit seizoen nog steeds in de mode. Mooier, verleidelijker en kleuriger dan ooit! Ook de sleehak - hoewel minder sexy - zorgt voor langere benen. Een goed en vooral ook comfortabel alternatief voor hoge hakken.

Andere tips voor langere benen

Maar niet alleen de hoogte van je hak zorgt voor langere benen. Er zijn nog meer optische trucjes die ervoor zorgen dat je benen langer en slanker lijken.

 • Een tip die van Marlene Dietrich afkomstig is: kies je schoenen in dezelfde kleur als je panty's of je lange broek. Je maakt er dan één geheel van en daardoor lijken je benen langer.

 • Schoenen met een puntige neus maken je benen slanker

 • In de zomer, als we geen kousen dragen, geldt vooral dat open sandaaltjes je benen langer doen lijken dan schoenen met een gesloten neus. Hoe bloter de voet, hoe langer je benen.

 • Slingbacks (schoenen met een bandje achter de hiel) werken verder ook erg in de lengte. Ze laten de 'rug' van je voet bloot en maken het geheel van voet en been optisch langer en smaller.

En nu nog even wat troobleshooting

 • Stevige enkels
  Vind je dat je stevige enkels hebt, blijf dan uit de buurt van de zogenaamde 'Mary Janes', de schoenen met een bandje om de enkel. Het bandje, meestal in leer, accentueert je enkels. Slingbacks kunnen wel in je voordeel werken. Ook schoenen met versiersels op de neus (gekleurde stenen, strikken of borduursels zoals we dat tegenwoordig vaak zien) leiden de aandacht van je enkels af. Vermijd verder al te dunne hakjes, maar kies liever voor een sleehak.
 • Grote voeten
  Een wijze raad van Paris Hilton (ze heeft het Amerikaanse maatje 11 - komt dat niet overeen met ons maatje 42?) voor meisjes met grote voeten: wear very high heels or Ugg-style boots. Hoge hakken trekken je voet omhoog waardoor die kleiner lijkt. En Uggs zijn zo wijd dat de lengte van de voet niet meer opvalt. Ballerina's zijn uit den boze :-)

 • Brede voeten
  Brede voeten lijken smaller met schoenen die een bandje hebben dat van de enkel midden over de 'rug' van de voet richting de neus lopen.

 • Lange tenen
  Gesloten schoenen zijn natuurlijk de oplossing. Maar 's zomers wil je ook wel eens iets anders. Ga daarom voor sandaaltjes met versieringen op het midden van je voet (bijvoorbeeld een sandaal met twee bandjes over de voet - een over de tenen en een over het midden van je voet) zodat de aandacht van je voeten wordt afgeleid en je voeten bovendien breder lijken (ook een tip voor de mensen met grote voeten dus!).

 • Stevige kuiten
  Een stevige kuit vraagt om een wat stevigere schoenen. Hoe smaller en fijner de schoen, hoe meer de kuit uitkomt. De sleehak is de ideale schoen voor diegenen die wat stevigere kuiten hebben.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!