Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | 8 Tips om (snel) te beslissen wat je aan doet

8 Tips om nooit meer 'Help, wat moet ik aan te zeggen!'

Wij, Nederlandse vrouwen, zijn heel snel in het beslissen wat we aandoen. Uit een onderzoekje dat wij onlangs op Trendystyle hebben gedaan, blijkt dat 35% in 5 minuten of minder weet wat ze die dag gaat dragen.

door TRENDYSTYLEDe Amerikaanse vrouw zou er gemiddeld 16 minuten over doen om een outfit voor de dag te bedenken, lazen we in een vrouwentijdschrift. Het leek ons erg lang en onze nieuwsgierigheid was gewekt. Hoeveel minuten doen wij Nederlandse vrouwen erover? We legden de vraag met onze quickpoll aan jullie voor en wat bleek: wij (nuchtere) Nederlanders zijn véél sneller.

Uit ons onderzoekje bleek dat 35% binnen 5 minuten of minder weet wat ze (voor een gewone dag) aan gaat doen. 34% doet er 5 tot 10 minuten over. 16% heeft er 10 tot 15 minuten voor nodig en slechts 7% valt in de 15 tot 20 minuten (waar het merendeel van de Amerikaanse vrouwen dus in zou zitten). De rest (maar dat zijn er maar weinig) doet er meer dan 20 minuten over.

Met al deze fantastische resultaten maken jullie onze tips bijna overbodig! Maar laten we ze toch even spuien. Het bespaart namelijk een heleboel tijd en ergernis als je snel een geschikte outfit voor de dag bij elkaar kunt halen. Je begint de dag geordend, hebt meer tijd om in alle rust te ontbijten en voorkomt frustraties en een overhoop gehaalde kast.

Hier zijn onze tips. Ze gelden voor alle dagen maar ook voor bijzondere gelegenheden.

1. Denk vooruit, plan je outfits

Vooruitdenken is natuurlijk het geheim om je snel te kleden, of het nu om een werkdag of een speciale gelegenheid gaat. En vooruitdenken kun je overal doen. Op de fiets, in de trein. Je hebt elke dag wel een momentje om even rustig te bedenken wat je de volgende dag gaat dragen. Voor feestjes kun je beter nog eerder beginnen zodat je alle tijd en rust hebt om de dingen bij elkaar te halen.

2. Bereid je dagen goed voor

En als je toch al weet wat je aan gaat doen, waarom zou je je outfit dan de avond van tevoren niet al klaarleggen. Zo maak je het jezelf de volgende dag wel heel gemakkelijk.

3. Ga voor verschillende opties

Voor bijzondere gelegenheden is het fijn om een paar opties te hebben, vooral ook omdat wat je gaat dragen ook van het weer en je mood afhangt. Haal in gedachten verschillende outfits bij elkaar zodat je alle kanten op kunt.

4. Twijfel je? Ga op zeker

Twijfel je, blijf je maar van idee veranderen, dan is er maar één manier om de knoop snel door te hakken: ga op zeker. Trek die outfit aan waar je je gewoonlijk het beste in voelt.

5. Vertrouw op je stijl

Voel je, als je eenmaal buiten bent en het te laat is, dat je toch de verkeerde outfit hebt gekozen, dan is er maar één oplossing: zet het uit je hoofd, verman jezelf, verkeerd of niet, je gaat het met deze outfit maken. Vertrouw op je stijl!

6. Probeer nieuwe kledingstukken van tevoren uit

Trek nieuwe kleren en nieuwe schoenen nooit voor de eerste keer naar een bijzondere gelegenheid aan. Probeer ze eerst van tevoren uit zodat je weet hoe je je er in voelt en je het kledingstuk leert kennen en je je er ongedwongen in beweegt.

7. Houd je garderobekast netjes

Een ander geheim van snel beslissen wat je aandoet, is natuurlijk een geordende garderobe. Berg alles netjes op, liefst steeds op dezelfde plaats zodat je een goed overzicht hebt en de dingen snel kunt vinden. Draai ook regelmatig wasjes en laat strijkbeurten niet liggen, zodat je altijd alles voorhanden hebt.

8. Maak van tevoren combinaties

Middagje vrij? Regenachtige dag? Gebruik deze tijd om combinaties te maken met de dingen die je hebt. Trek ze aan, mix&match, wees creatief en maak selfies van de beste combinaties zodat je altijd ideeën bij de hand hebt. Nog een laatste tips: vermijd 'voorgekauwde' combinaties van kledingstukken van hetzelfde merk maar verzin je eigen outfits, outfits die bij jouw persoonlijkheid passen.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!