Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Kleed je op de herfst

Kleed je op de herfst (en vermijd stijlblunders)

'Wat moet ik nu weer aan?' verzuchten we vooral in de overgangsseizoenen. Lente en herfst zetten ons elke keer weer voor het blok. 'Wanneer kun je in het wit?', vragen we ons in het voorjaar wanhopig af. En als de herfst nadert en het weer onbestendig wordt, is het de vraag wanneer wit 'nu echt niet meer kan'.

door TRENDYSTYLEOm dit najaar in ieder geval 'knoerten' van stijlblunders, de zogenaamde 'faux pas', te voorkomen, stelden we klein lijstje voor je samen. Je kunt het als leidraad aanhouden, maar verder geldt natuurlijk dat het van het weer, de omstandigheden en vooral van je eigen persoonlijke smaak zal afhangen, hoe jij je dit najaar daadwerkelijk kleedt.

Wanneer kan wit niet meer?

We zullen deze vraag direct maar bij de kop pakken. Wit is een hoogzomerse kleur en een total white outfit is vanaf september vaak al misplaatst, tenzij het echt uitzonderlijk warm is. Als leidraad zou je kunnen aanhouden dat, als er 's morgens dauw op de velden ligt of het ook maar een beetje begint te misten, een geheel witte outfit echt niet meer kan. Verder is het een kwestie van gezond verstand en het weerbericht bijhouden. Bij twijfel geldt ook hier: niet doen! Het is erg vervelend als je het gevoel hebt dat je te zomers gekleed bent. Overigens kan een enkel wit element wel heel goed. Het zal ook van het materiaal afhangen, hoe het staat.

Sandalen

Ook de kwestie van sandalen of niet ligt erg gevoelig. Wil je op safe gaan, draag dan in het najaar, ook al is het weer (voor de tijd van het jaar) nog mooi, geen open schoenen naar je werk. In je vrije tijd kunnen sandalen of slippers nog wel, mits je maar geen koude voeten hebt. Verkleumde voeten zijn erg armoedig. Heb je nog geen zin in laarzen of dichte schoenen, dan kan een paar ballerina's uitkomst bieden.

Panty's

'Blauwe benen van de kou' kun je gerust onder de categorie stijlblunders scharen. In het najaar kunnen leggings uitkomst bieden. Blote benen kunnen bij mild weer nog wel als je rok maar niet al te kort is (dit geldt vooral voor naar je werk). De midi- en maxirokken die dit seizoen in de mode zijn, kunnen hier uitkomst bieden.

Welke kleuren?

Donkere kleuren kunnen in het vroege najaar erg winters aandoen. Bovendien zal je ze de hele winter nog moeten dragen. Laat je daarom liever inspireren door de kleuren van het nieuwe seizoen, zoals de poedertinten en zachte grijskleuren van het moment, maar ook felle kleuren mogen. Tijdens omstuimige najaarsdagen kun je je dagen opvrolijken met de blauw, groen en rood, primaire kleuren die deze winter in de mode zijn.

Niet te winters!

De herfst is een overgangseizoen en de hoofdregel zou dus moeten zijn: houd de gulden middenweg aan. Kleed je, in je enthousiasme om je nieuwe kleren te showen, niet te winters. Laat dikke jassen en -jacks, hoe blij je ook met je nieuwe aanwinsten bent, hangen tot het er echt weer voor is! Leren jasjes en jacks (en trench coats) zijn voor dit seizoen ideaal.

Pas op met linnen!

Linnen is een uitgesproken zomers materiaal en is eigenlijk alleen aan dat seizoen voorbehouden. Zwart of donker linnen kan bij zomerse najaarsdagen nog wel maar in het algemeen geldt dat linnen kledingstukken, als het weer echt frisser wordt, als een van de eerste naar de zolder zouden moeten worden verbannen.

Niet koukleumen

De overgangsseizoenen kenmerken zich (vooral in ons landje) door wisselvallig weer. Bereid je daarop voor en kleed je in laagjes zodat je je outfit à la minute aan plotselinge temperatuurswisselingen kunt aanpassen.

Wat kan nog wel?

Je fleurige, zwierige zomerjurkjes hoeven echt niet naar zolder! Combineer ze in de herfst met een paar enkellaarsjes (bij fris weer ook met panty's of leggings) en draag er een vestje over. Ook zomerse topjes en hemdjes kun je gemakkelijk met vestjes en jasjes combineren. Geef er een herfstige draai aan door het geheel met accessoires uit de nieuwste herfstcollecties te completeren.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!