Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Sleehakken versus naaldhakken

Sleehakken versus naaldhakken. Een pleidooi voor de sleehak

Naaldhakken, stiletto's... Slank gevormde, soms zelfs gevaarlijk uitziende hoge hakken. Ze stonden de afgelopen jaren constant en onbetwist op nummer één van toplijst 'verleidingswapens van de vrouw'. Maar dan opeens is de sleehak (voor de insiders in de modewereld: de 'wedge') er weer. Terug van weggeweest. En opeens staat de o zo sensuele naaldhak in de schaduw.

Voor sommigen is het wennen, zeker voor de mannen die toch echt zweren bij een hooggehakt voetje. Maar anderen ontvangen de sleehak met gejuich. En daar is wel wat voor te zeggen. Want de sleehak heeft heel wat op de stiletto voor!

De sleehak maakt je benen lang en slank

Dat geldt op het eerste gezicht ook voor de naaldhak, daar heb je gelijk in. Maar de schoenen met sleehak zien er gewoonlijk wat zwaarder uit. Hierdoor lijken je enkels en kuiten smaller. Bovendien kan ook een onervaren hogehakkenloopster op de sleehakken gemakkelijk uit de voeten en zul je sneller voor een hogere sleehak dan naaldhak kiezen. Met als resultaat? Nog langere benen!

De sleehak loopt gemakkelijker dan de naaldhak

We stipten dit punt eigenlijk al aan. De sleehak heeft het grote voordeel dat het hoogteverschil tussen de hiel en de bal van je voet minder groot is dan bij een naaldhak. Hierdoor wordt er minder druk uitgeoefend op de bal van je voet en is het lopen gemakkelijker dan op naaldhakken. Bovendien heb je met de sleehak meer grip en voorkom je onzeker gewankel (een absoluut voordeel tijdens een avondje stappen als de alcohol zijn invloed doet voelen).

De sleehak laat je heupwiegen

Juist omdat de sleehak je zoveel meer houvast geeft, kun je er fantastisch op heugwiegen. De hoogte geeft je zekerheid. Je voelt je lang, slank en sexy.

Geen hakken tussen de klinkertjes

Iedereen die wel eens een hakje draagt, kent het 'gevecht' met de klinkertjes die nu eenmaal in veel Nederlandse steden te vinden zijn. óf je loopt constant op je tenen óf een van je hakken komt klem te zitten tussen de straatsteentjes (het gebeurt mij regelmatig dat ik moet bukken en met beide handen mijn geliefde schoentje tussen de steentjes uit moet wrikken). Niet alleen is dit schouwspel niet erg elegant (en bovendien erg vernederend!), maar bovendien levert het vaak een flinke beschadiging aan het leer van de hak en het verlies van het rubberen hakje op. Goed voor de schoenmaker maar niet voor onze portemonnee. Welnu, dit probleem is met een paar geweldige sleehakken helemaal uit de wereld. Je kunt er met een gerust hart mee door de stad heupwiegen.

Minder snel ordinair
Een ander voordeel van de sleehak is dat deze minder snel ordinair is dan de naaldhak, zeker overdag. Naaldhakken mogen dan sexy zijn, ze blijven moeilijk combineren. Een naaldhak onder een minirok kan heel mooi zijn maar je geeft er wel een bepaalde boodschap mee af. Bij de sleehak is dat anders. Omdat de hak sportiever is, laat deze schoen met sleehak zich gemakkelijker combineren.

Er zijn sleehakken en sleehakken
Natuurlijk geldt dat je ook bij je keuze van een paar schoenen met sleehakken selectief te werk moet gaan. Houd daarbij goed in gedachten hoe en waar je de sleehak wilt dragen. Enkele vingerwijzingen:

  • de sleehak die smal toeloopt (als het ware naar beneden naar binnen toe) is in de regel geraffineerder dan de sleehak waarvan de hak loodrecht naar beneden loopt. Zo'n sleehak is heel geschikt voor naar je werk of zelfs voor een chique feestje.
  • sleehakken in leer of suède zijn in de regel eleganter en chiquer dan paar espadrilles met een sleehak of schoenen met een sleehak in kurk. Draag leren en suède sleehakken naar je werk. Bewaar de espadrilles en kurken sleehakken voor naar het strand of voor een zomerbarbecue in de tuin.
  • supersexy en heerlijk retro zijn 'peep toe schoenen' met sleehak (schoenen die aan de voorkant een klein stukje van je middelste teen laten zien). Ze doen het fantastisch onder een retro jurkje of rok, maar ook onder een spijkerbroek.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!