Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Kledingtips voor een dagje shoppen...

Kledingtips voor een dagje shoppen...

Shoppen is leuk, heel leuk, maar toch kan een dagje winkelen veranderen in een ongemakkelijke en stressvolle situatie als je je er niet goed op kleedt. Je beweegt je dan ongemakkelijk en de zin om te passen vergaat je al snel. Hier zijn onze tips voor een dagje (geslaagd) shoppen:

Voorwaarde nummer één om van een dagje shoppen een succes te maken, is een paar goede schoenen die je in staat stellen om lange tijd te lopen zonder (al te veel) te lijden. In de winter kun je kiezen voor een paar laarzen (niet al te hoog) of - beter nog - een paar gemakkelijke gympen. In de zomer zijn platte sandaaltjes ideaal. Hoe gemakkelijker je je schoenen uittrekt en aantrekt, hoe beter. Dit vergemakkelijkt het passen. Heb je goed in je hoofd wat je wilt gaan kopen, probeer dan - voor zover mogelijk - je schoenen daarop af te stemmen zodat je tijdens het passen een beter en completer beeld krijgt.

Tijdens een dagje shoppen is het heel prettig als je je snel en gemakkelijk kunt omkleden. Draag daarom niet onnodig veel lagen over elkaar. Als het omkleden je veel moeite kost, vergaat je de zin van het passen al snel (en zonder te passen kun je beter niet kopen, zeker niet als je aan het winkelen bent in een stad waar je niet woont). Een rok en een truitje is de ideale outfit voor een dagje statten. Een rok kun je uittrekken zonder dat je je schoenen moet uitdoen. Rokken en jurken zijn dus gemakkelijk te passen. Een truitje - het liefst zonder knoopjes - trek je zo over je hoofd uit. Draag bij voorkeur schoenen zonder veters en neutrale kousen die bij iedere outfit goed staan.

Neem een gemakkelijke en 'dief-bestendige' tas mee. Een schoudertas met een rits is het beste omdat je dan beide handen vrij hebt en je niet voortdurend hoeft op te letten of je je tas wel goed dicht houdt. Draag een gemakkelijke en niet te zware jas die je in de winkels niet direct hoeft uit te trekken omdat de jas dan te warm is. Regent het en heb je een paraplu bij je, kies dan voor een model dat je in je tas kunt opbergen. De kans is anders groot dat je de paraplu ergens vergeet.

De hoofdregel voor een geslaagd dagje shoppen is dus: zorg ervoor dat je je gemakkelijk kunt bewegen. Shoppen is leuk en daarom moet je ervoor zorgen dat je er optimaal van kunt genieten.

 


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!