Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | sexy naar je werk

Sexy naar je werk

Laten we eerlijk zijn: werken is (meestal) saai. En de kleding die we dag in dag uit naar ons werk aantrekken is (vaak) net zo saai. Waarom zouden we dan niet wat extra schwung aan het leven van iedere dag geven door ons net een tikkeltje 'pikanter' te kleden.

Niet dat het de bedoeling is om vulgair uitgedost naar het werk te gaan. Integendeel! Maar we kunnen wel een beetje met onze 'werkkleding' (en onze collega's!) spelen door - binnen de perken - een sexy elementje aan onze outfit toe te voegen. En laat ze maar kijken! Dat maakt het leven nu juist de moeite waard! Bovendien zou deze nieuwe insteek ook wel eens een positieve weerslag op je werk kunnen hebben. Want als je je goed (mooi en begeerlijk) voelt, voel je je zekerder van jezelf en zal je werk je gemakkelijker afgaan. Maar nu ter zake. Hier zijn onze suggesties:

Het ogenschijnlijk 'onschuldige' jurkje

Het ogenschijnlijk 'onschuldige' jurkje dat de vrouwelijke vormen goed doet uitkomen, is waarschijnlijk één van de meest sexy 'kantoor-outfits'. Kies voor neutrale kleuren (beige, zachte pastels, donkerblauw, bruin, zwart of wit) en een eenvoudig model. Hoe 'onschuldiger' het jurkje, hoe meer knoopjes je open kunt laten. Niemand zal vermoeden dat jij het erom doet! En des te klassieker en eleganter het jurkje dat je kiest, des te sexyer de schoenen die je eronder kunt dragen. Succes verzekerd!

Het sexy topje (maar wel onder een jasje)

Kies het meest klassieke tailleurtje dat je in de kast hebt hangen én combineer het met een supersexy topje of bloesje! Met deze verrassende combinatie zul je ongetwijfeld succes (en afgunstige blikken van je vrouwelijke collega's) oogsten. Kies voor zowel het tailleur als het topje neutrale en gedekte kleuren zodat het geheel discreet en 'zakelijk' overkomt. Hoe discreter de kleuren, hoe meer sexy het topje mag zijn. Er is slechts één beperking: zorg er wel voor dat je buik altijd bedekt is. Blote buikjes à la Britney Spears kunnen écht niet als je serieus wilt worden genomen op je werk! (daarbuiten trouwens ook niet!)

De onverwachte split

Onverwachte, kleine en pikante accentjes zijn uiterst verleidelijk (vraag dat maar aan een willekeurige man - zeker weten dat hij het beaamt). Zo is een kort rokje met een hoge split al gauw ordinair, maar verras je je collega's aangenaam door een superlange rok met onverwachte hoge split aan de achterkant te dragen. Natuurlijk draag je de rok met vrouwelijke (toren)hoge hakken en zorg je ervoor dat je benen glad en glanzend zijn (je kunt daarvoor een body-oil gebruiken). In de winter scoor je daarentegen hoge ogen met zwarte panty's met een niet al te hoge dernier.

Het chique maar uitdagende blazertje

Wat als je je klassieke donkerblauwe blazertje eens verwisselde voor een heel vrouwelijk en nauw aansluitend jasje? Superchique maar net wat sensueler! Houd de rest van je outfit heel klassiek. Draag er een rechte rok tot op de knie of een elegante rechte broek onder. Schoenen met hoge hakken mogen, als ze maar dicht zijn. Ceintuurs met goudkleurige kettinkjes maken de look ook direct klassieker. Wil je het helemaal afmaken dan draag er er een parelketting bij. Met deze accessoires wordt een jasje dat normaal té sexy zou zijn, klassiek(er) en geschikt voor naar je werk.

De zogenaamd 'preutse' trenchcoat

Op een regenachtige dag kun je een kleine trenchcoat tot op de knie als 'verleidingswapen' uit de kast trekken. Onweerstaanbaar! Zeker als je er hoge hakken onder draagt, zonder kousen natuurlijk (in de winter draag je er sexy zwarte panty's onder). Alle aandacht gaat naar je benen, die je - vanzelfsprekend - tot in de puntjes hebt verzorgd: ze hebben een scrubbeurt gehad, ze zijn glad als een babyhuidje en glanzen dat het een lust is. Draag er een laag truitje onder - zonder sjaal - voor een subtiel 'nude' effect. Completeer het geheel met een superzakelijke maar vrouwelijk handtas. Jij de zwoele mix van zakelijk en vrouwelijk doet het 'm. Wie zal jou kunnen weerstaan?

Tot slot
Natuurlijk zijn het zoals gezegd maar suggesties. We weten zeker dat jij er zelf nog veel meer van weet te maken. Maar wat je ook doet, zorg er altijd voor dat niemand merkt hoe je van de bewonderende blikken van je collega's geniet. Ga zelfverzekerd je gang en doe alsof het de gewoonste zaak is dat jij de show steelt. Per slot van rekening is dat toch ook zo!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!