Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Sexy en zelfverzekerd naar het strand

Sexy en zelfverzekerd naar het strand

Een kwart van de vrouwen zou de zomer en daarmee het onvermijdelijke moment om zich in bikini of badpak te moeten vertonen, als een moment van stress ervaren.

door TRENDYSTYLEOnlangs viel mijn oog op een onderzoek naar de 'bikinivrees' van vrouwen. Een kwart van de vrouwen zou de zomer en daarmee het onvermijdelijke moment om zich in bikini of badpak te moeten vertonen, als een moment van stress ervaren. Maar dat niet alleen. Een nog groter deel van de vrouwen zou, als het 'bikini-moment' nadert, minder gaan eten (en drinken!) in de hoop zo snel nog enkele kilootjes kwijt te raken.

Beelden van filmsterren en popsterren dwarrelen voor onze ogen als we in een ongenadig fel verlichte paskamer een bikini of badpak passen. We hebben het lesje dat tijdschriften en televisie ons elke keer weer voorhouden, goed geleerd: op het strand verschijn je slank, strak en met een goudbruin huidje. Daarbij zien we over het hoofd dat de film- en popsterren die we zo bewonderen in werkelijk vaak verre van perfect zijn (we zullen geen namen noemen) maar verdrinken we al snel in een vaak misplaatst zelfmedelijden.

Het is jammer dat de onzekerheid over ons uiterlijk een schaduw werpt over het mooie seizoen, een periode waar we allemaal elk jaar weer halsreikend naar uitkijken. Daarom stellen wij voor om de 'bikini-proef' dit jaar eens optimistisch te benaderen. Laten we juist genieten van het moment waarop we weer voor het eerst de warmte van de zon op onze huid voelen. Laten we genieten van de lichte, goudbruine gloed waarmee we 's avonds huiswaarts keren. En laten we zorgen dat we ons van onze beste kant laten zien...

Wees trots op jezelf

Dat doen we allereerst door alle gedachten aan slanke lijn en strakke huidjes te bannen. Wees trots op jezelf en trots op je lichaam. Verzorg je lichaam voordat je naar het strand gaat: verwijder overtollige haartjes, gebruik een antizonnebrandcrème die je huid mooi doet glanzen, verzorg je voeten. Let verder op je bewegingen, loop rechtop... Echt waar! Je houding is zoveel belangrijker dan hoe je er daadwerkelijk uitziet.

De zon als bondgenoot

De zon is bovendien je grote bondgenoot. Het licht in de paskamer mag dan elk schoonheidsfoutje genadeloos tonen, het zonlicht is zachter en zal de 'scherpe kantjes' eraf halen. Het goudbruine tintje dat je in de loop van de zomer zult opdoen, zorgt voor de rest. Zon en zee maken je huid strak, glad en egaal. Let wel: beschermen blijft een must!

Nobody (no body) is perfect!

Een ander cruciaal punt is de keuze van het juiste badpak of bikini. Laat je bij de keuze van je badpak of bikini niet leiden door de mode, door een kleurtje dat je aandacht trekt of door een leuk modelletje, maar ga alleen voor flatterende modellen. Kijk maar eens rond op het strand en je zult bemerken dat er maar weinig (geen!) perfecte figuurtjes rondlopen. Iedere vrouw heeft wel een schoonheidsfoutje. De vrouwen en meisjes die er op het strand goed uitzien, zijn er gewoon in geslaagd om hun figuur zo voordelig mogelijk te laten uitkomen. En dat is iets dat jij ook kunt doen!

Ga voor een flatterend badpak of bikini

Stel vast welk schoonheidsfoutje jij wilt corrigeren en kies op basis daarvan je beach-outfit voor deze zomer. Hier zijn onze tips:

Kleine borsten en/of een smal bovenlichaam

Denk maar niet dat jij niet sexy bent! Nee? En wat te denken dan van de braziliaanse vrouwen? Zij staan erom bekend dat zij kleine borsten en mooie, ronde - maar zeker niet kleine - billen hebben. Draag een triangeltopjes (zo eentje waarvan je de driehoekjes over het bandje heen en weer kunt schuiven). Duw de driehoekjes een beetje uit elkaar zodat een klein beetje van de welving van je borsten te zien is. Heel subtiel en sexy. Minder sexy maar wel heel modieus is het bandeautopje. Jij bent waarschijnlijk de enige die dit topje goed kan dragen. Het rechte model komt vooral mooi uit als je weinig borsten hebt. Het topje doet bovendien een smal bovenlichaam breder lijken, vooral als je een bandeautopje met horizontale strepen kiest.

Grote borsten

Niets mis mee! Sterker nog, je zult er vast en zeker succes mee hebben. Als je er maar voor zorgt dat je een topje draagt dat alles goed ondersteunt. Ga voor voorgevormde cups. Probeer eens een maatje groter dan de cup die je gewoonlijk draagt. Je borsten zullen er kleiner in lijken. Haltertopjes kunnen ook erg sexy zijn, maar wees je er wel van bewust dat de bandjes die je achter je nek knoopt, zwaar op je nek kunnen drukken. Vermijd bandeau-topjes. Ze geven weinig steun en doen je borsten niet mee tot zijn recht komen.

Brede heupen

Brede heupen zijn gemakkelijk te camoufleren. Verleg het accent naar boven. Veel bikinibroekjes en -topjes worden tegenwoordig los verkocht. Daar kun jij je voordeel mee doen. Kies een donker broekje en ga voor een opvallend topje met vrolijke roesjes of met een opvallend bloemenpatroon. Wie zal nog op jouw heupen letten?

Een buikje

Jij moet wel een fan zijn van de tankini: de bikini met bijpassend hemdje. Een uitkomst voor momenten dat je 'onder de mensen' verkeert. Ook korte omslagrokjes die je gewoonlijk iets hoger draagt dan je bikinibroekje kunnen een te rond buikje goed camoufleren. Kies je voor een badpak ga dan voor slank afkledende kleuren zoals zwart, bruin of donkerblauw.

Oh! Die billen

Ook hiervoor bestaat een oplossing: draag de bikini of het badpak met een superkort minirokje of shorts. Er zijn zelfs bikini die al met bijbehorend rokje komen zodat het niet lijkt dat je aangekleed op het strand zit. Supertrendy, zeker als je er op de boulevard een paar kleurige sleehakken onder draagt. Je benen lijken langer en je billen meer in proportie met de rest van je lichaam. Verleg verder de aandacht naar je bovenlichaam door een kleurig of bewerkelijk topje te dragen. Ook lange kettingen - kleurig of met schelpen - helpen om de aandacht te verleggen. En wat dacht je van een fleurige hoed? Een fantastische aandachttrekker! Wie denkt er nog aan die billen?!

Large size

Ga voor een badpak. Ze zijn dit jaar helemaal in! In de badmodecollecties vind je prachtige exemplaren. Het nieuwe aan de badpakken van de laatste seizoenen is dat ze ook sexy zijn. De ontwerpers hebben er hun fantasie op botgevierd en hebben de badpakken op alle mogelijke manieren vormgegeven. Sommige laten de rug bloot en bedekken de buik, andere laten vooral de schouders en jukbeenderen bloot. Ga na wat jouw sterke punten zijn en kies een badpak dat juist dat stukje huid bloot laat. Heel sexy! Ga verder voor rustige, donkere kleuren en vermijd teveel opsmuk als roesjes of applicaties. Ga je voor een motiefje, kies dan bij voorkeur verticale strepen. Draag een omslagdoek als je je daar goed bij voelt (eveneens in rustige kleuren).

Passen

De maat, pasvorm en kwaliteit van een bikini of badpak zijn uiterst belangrijk. Ga voor kwaliteit. Lubberende badpakken of rullende stofjes doen je zelfvertrouwen (en humeur) geen goed. Neem je tijd om een badpak of bikini goed te passen. Bekijk jezelf nauwkeurig in de spiegel (van voren, opzij, van achteren). Controleer de pasvorm en beweeg je in het badpak of de bikini. Ga zitten, buig en strek. Het topje en broekje moeten op hun plaats blijven zitten. Gehijs en gesjor op het strand is niet bepaald charmant.

Een stralende lach

Heb je het ideale badpak of de ideale bikini gevonden, dan is het tijd om te gaan! Naar het strand natuurlijk. Laat complexen thuis, maak tegenover vriendinnen of vrienden geen opmerkingen over je figuur maar laat je meeslepen door de uitbundige zomerpret. Want een stralende lach is nog altijd het mooiste sieraad en zal ieder schoonheidsfoutje direct doen vergeten.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!