Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Onze sale-tips voor tijdloze aankopen

Onze sale-tips voor tijdloze aankopen

Sale. Uitverkoop. Het is tijd om je slag te slaan. Maar miskopen liggen op de loer. De sterk verlaagde prijzen nodigen uit tot kopen en niet zelden kom je thuis met tassen vol kledingstukken die al snel gedateerd zullen zijn. Om dit te voorkomen, hebben we een aantal gouden regels voor je opgesteld. Een gidsje voor trendy maar (behoorlijk) tijdloze aankopen.

Gouden regel nummer 1: volg de trends van het (lopende) seizoen niet
Koop geen kleding of accessoires die kenmerkend zijn voor het lopende seizoen, tenzij de prijs zo laag is dat je er genoegen mee neemt je aankoop maar één of ten hoogste een paar maanden te gebruiken.

Werp eerst een blik op de nieuwe collecties
In veel boetieks zijn de pre-collecties (voorcollecties voor het nieuwe seizoen) al binnen. Loop daar eerst doorheen om je alvast een idee te vormen van de mode voor het nieuwe seizoen en begeef je pas daarna naar de koopjeshoek. Je zult er zo gemakkelijker de dingen uithalen die je nog lange(re) tijd kunt dragen.

Zorg dat je er als eerste bij bent
De mooiste dingen zijn eruit als je tegen het einde van de uitverkoop gaat shoppen. Informeer daarom naar de data waarop de uitverkoop in je lievelingsboetieks begint (misschien word je wel uitgenodigd voor de besloten kortingenavond die veel boetieks tegenwoordig houden) en zorg ervoor dat je er als eerste bij bent. De kortingen zijn dan vaak nog niet zo hoog maar je gaat wel met de beste items naar huis.

Vraag je van tevoren af wat je in de uitverkoop zou willen kopen
Laat je niet leiden door het aanbod, maar formuleer voor jezelf wat je zou willen hebben. Zo koop je veel doelgerichter en kom je minder snel met miskopen thuis.

Doe geen concessies
Hebben ze jouw maat niet? Jouw kleur niet? Is een kledingstuk gevlekt of gescheurd? Koop het dan niet. Houd je geld liever in je portemonnee om straks iets moois uit de nieuwe collecties te kopen.

Tijdloze top must-haves
En kom je er met deze gouden regels nog niet uit, dan kan het 'Top ten must-haves lijstje' dat het onderzoek van het Britse televisieprogramma 'The clothes show' van UKtv opleverde, wellicht uitkomst bieden. Het onderzoek (onder vrouwen én mannen) leverde de top tien van favoriete kledingstukken aller tijde op.

Op nummer één staat het kleine zwarte jurkje (lbd = little black dress) à la Audrey Hepburn, op de voet gevolgd door de spijkerbroek, de wonderbra, de minirok, knielange laarzen, stilettohakken, de aviator zonnebril, de bikini, de pashmina sjaal en het leren biker jack. Onder de absolute no-no's waren hot pants, fluwelen joggingpakken (ondanks het feit dat Madonna en Paris Hilton erbij zweren) en leggings (!) te vinden.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!