Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Te jong ingeschat? Zo zie je er ouder uit

Tips om er ouder uit te zien

Ja, je hebt het goed gelezen. Het is geen grapje of verschrijving. Met dit artikel willen wij een aantal mails beantwoorden die wij de afgelopen maanden hebben ontvangen en die een probleem aan de orde stellen dat voor velen van jullie misschien helemaal geen probleem is.

Maar toch... Je zult er maar mee zitten. Er jong uitzien of jong worden geschat (veel jonger dan het aantal jaren dat je al op deze wereldbol rondloopt) is niet altijd een voordeel. In tegendeel. Het kan ertoe leiden dat de mensen je niet serieus nemen, op je werk of in je privé-leven, of in de liefde...

Het probleem

We zullen proberen om de inhoud van de e-mails die we ontvingen in een paar regels samen te vatten. 'Ik lijk jonger dan ik ben, op mijn werk word ik daarom niet gerespecteerd, als ik een jongen ontmoet die ik leuk vind, denkt hij: 'Ga jij maar lekker buitenspelen' en zelfs mijn vriendinnen zien me niet voor volwaardig aan...'

De oplossing

Mmmm... Niet gemakkelijk, maar met een beetje goede wil, veel smaak, en de juiste houding is het mogelijk om niet alleen wat jaartjes aan je uiterlijk toe te voegen (ook al blijft dat jammer!), om er volwassener uit te zien, maar ook om het respect af te dwingen dat je verdient.

Make-up en haar

Met make-up kun je er heel wat jaartjes bij smokkelen. Een natuurlijke maquillage maakt jong. Wil je ouder lijken, dan mag je dus wel wat meer make-up gebruiken dan je gewoonlijk doet (en als je geen make-up gebruikt, begin dan eens met een vleugje mascara en wat lipglos). Houd daarbij in gedachten dat lichte kleuren jong maken en donkere kleuren - dus - ouder. Trek een donker lijntje langs je wimpers (op je bovenste oogleden maar als je wilt ook onder je oog) en gebruik een donkere oogschaduw. Voor overdag hoeft dat echt geen donkergrijs of zwart te zijn, maar een wat matte, wat donkerdere oogschaduw geeft je al snel een ouder aanzien. Vermijd verder roze tinten (die komen meisjesachtig over). Ga voor een natuurlijke blush met oranje pigmenten en kies voor je lippen elke kleur behalve roze. Draag je haar bij voorkeur los. Wil je het vastbinden, kies dan voor een lage paardenstaart of een knotje in plaats van een hoge paardenstaart (te jeugdig!). Vlechtjes zijn natuurlijk uit den boze :-)

Kleding

Ook hier geldt weer dat kleur jonger overkomt dan gedekte tinten. Kies daarom bij voorkeur tinten als grijs, bruin, beige, zwart en gebruik felle kleurtjes (hoezeer ze ook in de mode zijn) alleen voor lichtpunten (een gekleurd sjaaltje vrolijkt een 'sombere' outfit op) en accessoires (tassen, riemen). Draag je graag rokken, kies dan voor vrouwelijke modelletjes, zoals kokerrokjes of in ieder geval rechte rokken. Rokken met stroken en veel volume - zoals die nu in de mode zijn - zullen je, als je er ouder uit wilt zien, bepaald niet helpen. Kies, zeker voor naar werk, klassieke stofjes. Met een klassieke krijtstreepbroek dwing je meer respect af dan met een vrolijk gekleurde baggy broek. Ook 'volwassen' kledingstukken als klassieke bloezen en blazertjes kunnen helpen om meer respect af te dwingen. T-shirts en truien doen dat niet.

Schoenen

Eigenlijk geldt hier hetzelfde: ga voor 'ladylike'. Hoge hakken zijn perfect om er een paar jaartjes bij te smokkelen, platte ballerina's zijn dat niet. Verder doen laarzen met punt beter werk (voor jou althans) dan laarzen met een ronde neus. Vermijd ook in dit geval te fleurige kleurtjes.

Houding

Tot slot is je houding erg belangrijk. Met kleding en make-up kun je heel wat doen, maar een optimaal resultaat bereik je pas als je het geheel combineert met de juiste houding. Presenteer je dus op een volwassen manier. Probeer niet na elke zin te lachen of giechelen, loop rechtop en zelfverzekerd. Je zult zien dat niet alleen de mensen om je heen je meer zullen respecteren, maar dat je er zelf ook baat bij hebt. Je zelfvertrouwen groeit, wat weer een positieve weerslag heeft op hoe de mensen je zien, inschatten en behandelen. Kijk wel uit dat je niet overdrijft. Maak jezelf niet belachelijk. Maak voor jezelf uit welke adviezen die je hierboven vindt, het beste kunt toepassen (en hoe) en breng ze beetje bij beetje in de praktijk. Stop zodra je tevreden bent met het resultaat! Ken je grenzen.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!