Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Strak in het mantelpak

Strak in mantelpak

Het mogen misschien harde tijden zijn, maar dat is des te meer een reden om je image hoog te houden met een 'stylish suit'. Dit geldt volgens ons niet alleen voor mannen maar ook voor vrouwen. Houd de moraal hoog met een chic mantelpak.

door TRENDYSTYLEOf je nu voor een elegant broekpak of voor een vrouwelijk mantelpakje kiest, het maakt niet uit, als het maar als gegoten zit. Niet altijd is het gemakkelijk om het model te vinden dat jouw figuur het meest flatteert. Daarom een aantal praktische adviezen dat je van pas kan komen tijdens je zoektocht naar de perfecte tailleur.

1. Bij stevige heupen, billen of dijen, biedt een wat langer jasje uitkomst. Het camoufleert op elegante wijze de kilootjes teveel die zich in die zones hebben opgehoopt. Combineer het jasje met een niet al te strakke broek of rok.

2. Vermijd in geval van een niet al te platte buik in ieder geval broeken met sigarettenpijpen of broekpakken met een nogal strakke broek. De smalle pijpen zullen je buik extra accentueren en dat wil je nu juist niet.

3. In geval van een lang bovenlichaam in vergelijking met de benen kun je het beste kiezen voor een wat wijder blazertje dat losjes om je lichaam valt en daardoor meer volume 'in de breedte' creëert.

4. Je taille kun je accentueren met een blazertje met revers in een V-vorm en met brede schouders.

5. Draag geen bandplooibroeken als je nogal stevige billen hebt. Het komt je omvang niet ten goede!

6. Voel je je ongemakkelijk omdat je vindt dat je dikke enkels of misschien wel dikke kuiten hebt, kies dan bij voorkeur voor een broekpak in plaats van voor een pakje met rok. Het probleem is in één keer opgelost.

7. Heb je zin in een fantasietje? Houd dan in gedachten dat verticale fantasietjes lang en slank maken, terwijl horizontale fantasieën in de breedte werken. Houd hier niet alleen rekening mee bij de keuze van je tailleur maar ook bij wat je eronder draagt. Zo kan een verticaal gestreept truitje onder je jasje erg in je voordeel werken.

8. Een pak in een donkere, effen kleur of een subtiele verticale krijtstreep kleedt het meest slank af. Lichte kleuren (vooral wit) kleden daarentegen minder slank af (maar zijn wel mooi in de zomer).

9. En natuurlijk draag je onder je pakje - of het nu een broekpak is of een mantelpakje - een paar schoenen met hoge hakken. Vooral sleehakken zijn ideaal voor naar kantoor. Je houdt het er gemakkelijk een dagje op uit en ze zorgen ervoor dat je er langer en slanker uitziet.

10. Overigens hoef je voor een mooi mantelpak of een chic broekpak echt niet per se naar peperdure boetiek. Tegenwoordig vind je zelfs in de grote kledingketens al heel behoorlijke pakken voor een acceptabele prijs. Je moet natuurlijk wel even goed zoeken en er wordt een beroep gedaan om je smaakgevoel omdat je in het enorme aanbod de juiste pakken moet weten te vinden. Maar als je dat lukt, zie je er voor niet al te veel geld tip-top uit en kun je de crisis met opgeheven hoofd te lijf...

 


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!