Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Makeover: 10 nieuwe look-ideeën

Tijd voor een totale makeover

10 ideeën voor een nieuwe look

Vind je dat je er bleek en wintermoe uitziet? Dan is het tijd voor een nieuwe look! Het is er nu het moment voor! Dus waarom zou jij het roer niet radicaal omgooien en energie putten uit een verblindend nieuw en trendy uiterlijk? Hieronder 10 spannende ideeën voor een nieuwe jij...

1. Koop anders dan normaal. Loop je gewoonlijk direct richting de broeken, ga dan nu eens kijken bij de rokken. Draag je meestal coltruitjes, probeer dan eens een dieper uitgesneden truitje. Kijk in modebladen voor een look die je aanspreekt en houd daaraan vast. Leg een goede vriendin (met smaak) uit wat de bedoeling is en vraag haar of ze mee gaat winkelen. Ga je alleen dan is de kans groot dat je weer met de gebruikelijke kledingstukken thuiskomt.

2. Wat is er beter voor je ego dan de bewonderde blikken van het mannelijk schoon? Daag ze uit en koop een sexy topje of jurk. Heb lef maar speel het subtiel. Een kanten bh onder een nonchalant opengeknoopt klassiek bloesje kan wonderen doen, maar combineer een sexy topje niet met een rokje dat net je billen bedekt. Een sexy jurk draag je met spannende laarzen of hoge hakken naar een feestje, maar naar kantoor kun je er beter platte laarzen of ballerina's onder doen.

3. Een heel subtiele maar effectieve verandering in je look is de verandering van hak. Ga je gewoonlijk 'platvoets' door het leven, trek dan de stoute schoenen aan en verschijn op school of op je werk met een paar hoge hakken. Voel je je er niet zo mee op je gemak, draag ze dan voor de eerste keer met een lange broek die de schoenen voor een deel bedekt. Je hebt er geen idee van hoe sexy een spijkerbroek met een paar hoge hakken kan zijn! Draag je meestal hakken, doe dan eens sportief en ga voor een paar trendy sneakers, romantische ballerina's of stoere laarzen. Kan soms heel verfrissend werken!

4. Je hebt geen idee hoeveel je met kleuren kunt zeggen... Ga jij altijd en eeuwig in het zwart, kleed je dan eens in het wit of fleur je outfit op met kleurige elementen. Verruil eeuwig grijs of bruin voor rood of groen. Kortom, verander van koers maar doe het wel goed. Ben je bleek, ga dan voor warme kleuren (bruin in plaats van zwart). Bij een donkerdere huid staan felle kleuren mooi.

5. Wil je het drastisch aanpakken ga dan voor een compleet andere haarkleur. Van blond naar kastanjebruin, van bruin naar goudblond. Een nieuwe haarkleur doet wonderen en geeft je direct een heleboel nieuwe ideeën over je garderobe en je make-up. Voel je niets voor een nieuwe haarkleur, verander dan van model. Oriënteer je van tevoren goed, verzamel plaatjes van kapsels die je mooi vindt en bespreek dan met je kapper welke kapsel het beste bij jou past. Niet altijd hoeft de schaar erin. Maak eens krullen in steil haar, steek je haar op, maak vlechten... Kortom, een verandering van haardracht zorgt al voor een verfrissend nieuwe look.

6. Hoe vaak brengen we uit gewoonte dag in, dag uit dezelfde make-up aan? Doorbreek het ritme en verander van kleur en techniek. Maak je je altijd zwaar op, probeer dan eens een natural look. Gebruik je nooit make-up probeer dan eens een foundation, een lijntje langs je wimpers, een beetje blush en een vleugje lippenstift. Loop voor goede ideeën bij een parfumerie binnen en laat je adviseren. Bij de meeste parfumerieën is een visagiste aanwezig die je graag advies zal geven en je zal voordoen hoe je je kunt opmaken. Veranderingen in make-up kunnen heel opvallend zijn. Begin er daarom op zaterdag mee zodat je tegen de tijd dat je weer aan het werk of naar school moet al aan je nieuwe look gewend bent.

7. Verander van tint. Scrub je winterhuidje, voed de huid met een vochtinbrengende crème en begin een zonnekuurtje. Dat hoeft niet per sé een zonnebank te zijn (het is en blijft slecht voor je huid). Tegenwoordig zijn er prachtige zelfbruiners die je huid binnen een paar uur een prachtig gouden tintje geven.

8. Je hebt geen idee hoeveel effect je al met kleine veranderingen kunt sorteren: een nieuwe vorm wenkbrauwen, een paar fel gelakte nagels, of nepwimpers. Laat je wenkbrauwen voor de verandering door een schoonheidsspecialiste epileren. Verzorgde wenkbrauwen geven je gezicht een heel andere uitdrukking. Fel gelakte nagellak maakt je handen sexy. Nepwimpers zorgen voor een zwoele blik. Tegenwoordig zijn er steeds meer beautysalons die gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van kleine 'plukjes' wimpers tussen je eigen wimpers. Hierdoor worden ze voller en kun je je ogen prachtig opmaken. Je voelt je er meteen zekerder en aantrekkelijker mee. Misschien zullen de mensen je volle wimpers niet direct opvallen, maar je zekere houding en sexy uitstraling des te meer!

9. Bril of lenzen? Draai de dingen eens om. Draag je een bril, probeer dan eens lenzen. Ook hiervoor geldt weer dat je hiermee het beste op een zaterdag kunt beginnen. Draag je lenzen, probeer dan eens een bril. Je hebt er geen idee van hoe chic en intrigerend je er met een mooi montuur kunt uitzien.

10. Heb je - op dit punt aangekomen - nog geen duidelijke ideeën over wat je nu eigenlijk wilt, verander dan eens van winkelstad. Maak een dag vrij, pak de auto of trein (en een vriendin) en ga winkelen in een voor jullie geheel onbekende stad. Nieuwe winkels en boetiekjes kunnen heel inspirerend werken.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!