Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Fashion | Kledingtips | Op vakantie. Travelling light!

Zon- en zeevakantie in het vooruitzicht? Travel light!

Laten we deze zomer eens een trend zetten: travelling light. Geen gezeul met zware koffers.

door TRENDYSTYLEWeinig kleren en beautyproducten om uit te pakken (en weer in te pakken) als je eenmaal op de hotelkamer of in het vakantiehuis bent aangekomen. Maar vooral ook weinig geestelijke ballast. Laten we ons deze vakantie nu eens wat minder druk maken om de vraag wat we aan moeten en hoe we eruit zien.

Weg met zomer faalangst

Voordat we zover zijn dat we het grootste deel van onze garderobe en beautyproducten met een gerust hart kunnen thuislaten, moeten we eerst even iets zeggen over de zogenaamde 'zomer faalangst' waar vooral vrouwen last van hebben.

Het gaat hier om de angst om er niet goed uit te zien, om niet te voldoen aan het beeld dat wij denken dat anderen van ons verwachten of moeten hebben. Om het idee dat we er altijd en overal verzorgd en sexy bij moeten lopen en de laatste mode zoals die op de vakantiebestemming in zwang is, moeten volgen. Laten we deze gedachten eens vaarwel zeggen. Vakantie betekent tijd voor jezelf, jezelf zijn, je vrij voelen. Begin maar eens om zonder make-up (zelfs zonder mascara) naar buiten te gaan! Met je goudbruine vakantiekleurtje wel zo mooi! Hetzelfde geldt voor je haar. Laat het eens natuurlijk en aan de buitenlucht opdrogen. Voor dat echte zomerse en zwoele gevoel.

Overigens betekent dit niet dat je niets aan jezelf mag of hoeft te doen. Maar als je het doet, moet het een plezier zijn. Als je je nagels een vrolijk kleurtje geeft, doe het dan omdat je daar zin in hebt. En als je je haar wast en föhnt, doe het dan omdat je er tijd voor hebt en ervan geniet maar niet omdat het moet.

Terug naar 'travelling light'

Uitgangspunt is dus dat we op vakantie alleen onszelf plezieren. Kies daarom uit je garderobe alleen die kledingstukken waarin jij je mooi en vrij voelt zonder verder al te zeer op de mode te letten. Laat kleding die niet prettig zit of waar je je niet goed in kunt bewegen thuis. Een uitzondering is misschien een avondjurkje voor een bijzondere gelegenheid. Kies verder voor kledingstukken die zich goed met elkaar laten combineren. Een punt waar je overigens niet op mag bezuinigen, zijn je schoenen. Als je voorziet dat je veel gaat lopen, neem dan in ieder geval een paar comfortabele loopschoenen mee.

Ons idee van koffer inpakken voor een zon- en zeevakantie

Wij zouden het deze zomer zò aanpakken. We gaan op reis naar zee en nemen mee:

  • Bikini's en badpakken in overvloed! Ze nemen weinig plaats in en de verwachting is dat je er het grootste deel van de tijd in gaat doorbrengen.

  • Shorts en topjes om over je bikini of badpak aan te trekken als je terug naar het hotel gaat of een aperitief aan zee gaat doen.

  • Een paar kleine, luchtige zonnejurkjes. Ze wegen niet veel!

  • Een lange jurk met een grafische of bloemenprint zoals we die deze zomer veel zien voor de avond.

  • Een jasje, vestje of trui voor als het een beetje fris is.

  • Een paar slippers of sierlijke sandaaltjes voor naar het strand en loopschoenen voor fikse wandelingen en excursies.

  • Een paar hoge hakken voor de avond.

  • Een paar ballerina's voor de avond (af te wisselen met je hoge hakken al naar gelang de gelegenheid) of voor gelegenheden waarbij je er wat gekleder uit wilt zien (denk aan een museumbezoek).

  • Een paar goed gekozen accessoires die niet veel waard zijn (waardevolle accessoires zijn op vakantie alleen maar een zorg). Een zonnehoed is overigens een nuttig en vrolijk accessoire!

  • Het is soms wat moeilijker om op toiletspullen te 'besparen', maar probeer je hier ook tot het meest noodzakelijke te beperken. Niet alleen houdt het je koffer lichter, maar het maakt je leven ook eenvoudiger. Je zult er versteld van staan hoeveel van de cosmeticaproducten die je in je badkamer hebt staan je eigenlijk niet nodig hebt. Een echte must zijn in ieder geval wel de verzorgende producten. Absoluut meenemen: een goede antizonnebrandcrème en een verzorgende crème voor na het zonnen. Verder producten om je haar tegen zon en zeezout te beschermen en verzorgen. De rest laten wij aan jou over!

En wat zouden wij aantrekken op de reis?

Een vrouwelijke lange jurk. Luchtig en wijd. Met daaronder een paar sleehakken. Maak de look af met een grote zonnebril. Een zonnige en zomerse outfit waarmee je overal (op de luchthaven, in het vliegtuig maar ook in het wegrestaurant waar je een stop maakt) goed voor de dag komt. P.S. Neem wel een vest mee voor in het vliegtuig en in ruimten met airconditioning.

Een fijne zomervakantie toegewenst!


MEER OP TRENDYSTYLE
Fashion
Spijkerbroek

Must-have. Deze spijkerbroek zou iedere vrouw moeten hebben


Fashion
Voedingstrends 2017

Voedingstrends 2017. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.