Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Maak van dit jaar fashion jaar!

Maak van dit jaar jouw fashion jaar!

Mode tipsHet nieuwe jaar staat voor de deur. Tijd voor goede voornemens. Waarom zou je van dit jaar niet jouw fashion jaar maken? Meer liefde voor jezelf, meer aandacht voor je uiterlijk, meer fun!

Haal het komende jaar de fashionista in jezelf boven. Maak van elke dag iets bijzonders je elke dag tenminste één bijzonder kledingstuk of modeaccessoire te dragen. Het vergt iets meer tijd maar je krijgt er zoveel voor terug: zelfvertrouwen, bewondering, respect, aanbidders (!).

Draag elke dag tenminste één opvallend en trendy iets

Het is zo gemakkelijk om in de dagelijkse routine van spijkerbroek en jack te vervallen. Om dit te voorkomen, hebben we een tip voor je. Streef ernaar om iedere dag in ieder geval één opvallend element in je outfit te verwerken. Het hoeven geen superdure of luxe dingen te zijn. Voorbeelden nodig? Knoop een sjaaltje met een luipaardprint om je nek, lak je nagels shocking roze of hardgroen, draag bloemen oorbellen bij een chique mantelpak, draag pailletten naar je werk. Kleine details die je dag goed maken.

Investeer in luxe accessoires

Investeer in luxe accessoires. Diamonds are a girl's best friend. Marilyn Monroe wist het al. Nu zijn diamanten maar voor weinig vrouwen weggelegd, maar spaar eens voor een mode accessoire van een luxe merk. Met een paar oorbellen van Chanel voel je je een prinses, een zonnebril van Dior maakt van jou een superstar.

Speelse accenten

Wissel luxe artikelen af met speelse details. Neem jezelf niet al te serieus. Een spijkerbroek wordt bijzonder met een T-shirt met een opvallend opschrift. Een LBD wordt fun als je je nagels elk in een andere kleur lakt en je een ander detail in je outfit (bijvoorbeeld je schoenen) in een van je nagellakkleuren kiest. Wees creatief! Speel met de mode.

Experimenteer met nieuwe stijl

Kleed je je gewoonlijk behoudend of klassiek, gooi het roer dan eens om. Shockeer de wereld heen met een rocker-look. Je hoeft er niet voor te gaan shoppen. Combineer die zwarte leggings eens met een zwart T-shirt en zwart laarzen en pas je make-up aan.

Kleur!

Natuurlijk is het veilig om zwart, bruin, donkerblauw, grijs, beige en wit te dragen. Maar ga eens voor kleur. Of vernieuw je look met felgekleurde accessoires. Waarom zou je je er nu al niet aan wagen?

Geen regels

Lak aan regels, lak aan trends. Trek een paar uur uit om je garderobe te bekijken en leg eens heel andere combinaties. Wijk af van wat algemeen geaccepteerd is. Leg bijzondere combinaties. Speel met kleuren, maar ook met volumes en verschillende lengtes.

Ga shoppen met een trendy vriendin

Heb je een trendy vriendin - het liefst in een andere stad dan waarin jij gewoonlijk winkelt - , ga dan eens met haar shoppen (in haar stad natuurlijk). Leer nieuwe winkels kennen en let goed op de dingen waar zij naar kijkt. Het kan je een heel verfrissende en vernieuwende kijk op de mode geven.

Leer van de stijliconen

Stijliconen als Coco Chanel en Audrey Hepburn kunnen ons zoveel leren. Lees eens een biografie van een van deze stijlvolle dames en trek lering uit hun wijze lessen. Stel je open voor allerlei nieuwe inzichten. Zo kun je je laten inspireren door Coco Chanels 'Elegance in a garment is the freedom of movement'. Eenvoud en comfort karakteriseren haar stijl. Beter een vrouw met een elegante tred op platte schoenen dan een vrouw die zich met moeite staande houdt op een paar torenhoge hakken. Haaks op Coco's opvattingen over elegantie staat de uitspraak van de hedendaagse Anna Dello Russo, modejournaliste en stijlicoon voor veel jonge fashionbloggers. Dello Russo zegt: 'If you like to be relaxed, you will never get the LOOK. Fashion is always UNCOMFORTABLE!' (Ik heb haar in onmogelijke creaties bij de fashion shows gezien en vaak stond haar outfit haar niet toe om meer dan tien stappen te verzetten, maar 'fashionable' zag ze er in ieder geval wel uit). Voor welke stijl je ook kiest, denk erover na, maak van je look een levensstijl. Diana Vreeland, legendarische directrice van Vogue verwoordde het zo: 'The only real elegance is in the mind; if you've got that, the rest really comes from it'.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!