Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | kledingtips: doorbreek je kledingtaboes

Kledingtips: doorbreek je persoonlijke kledingtaboes

Houd vast aan je eigen stijl, volg de trends van het moment niet blindelings, kies een kledingstijl die bij je lifestyle past... Iedereen kent deze wijze adviezen wel. Maar dat neemt niet weg dat het soms heel verfrissend kan werken om een nieuw element in je look op te nemen. En de trends van het moment kunnen je leuke, nieuwe en inspirerende ideeën brengen.

Onze tip is en blijft dus: blijf trouw aan je eigen stijl, maar... (voegen wij eraan toe) blijf flexibel. Wees niet bang voor veranderingen en ga creatief met je uiterlijk om. Kortom, ga eens voor iets heel anders dan dat je gewoonlijk draagt. En denk nu eens niet dat het niets voor jou is... Je stijl ontwikkelen is een proces. Als je stil blijft staan, ontwikkel je niets. Dus doorbreek die taboes.

Ideeën nodig? De wintercollecties bieden ontelbare aanknopingspunten voor kleine maar stimulerende veranderingen in je dagelijkse look.

Ga voor wit
Winterwit is in de mode. En vooral in de (vroege) herfst is het heerlijk dat deze mogelijkheid bestaat. Ga voor een winterwit jurkje met een groot vest en een paar winterwitte panty's. Of voor een winterwitte broek. Tip: let wel op dat je voor een herfstig of winters stofje gaat (geen linnen en liever ook geen katoen, tenzij het voor een witte bloes is), want anders staat het al gauw armoedig.

Fleur je outfit op met kleur
Geef je outfit flair met paars. Of met olijfgroen. Of met baksteenrood. Met chic oestergrijs. Of met camel. Al deze kleuren vormen een welkome afwisseling op al het zwart en grijs dat we gewoonlijk in de winter dragen. Juist omdat deze kleuren zo opvallend anders zijn, kun je er je outfit een heel nieuwe uitstraling mee geven. Ook zijn er deze winter volop motiefjes en fantasieën die je look kunnen opfleuren. Denk aan dierenprints en truien met Noorse motieven. Tip: koop niet te veel kleur. Je hebt er snel genoeg van.

Probeer eens een wijde broek
Strakke broeken kunnen nog steeds (en zijn trouwens erg sexy, zeker als je jong bent), maar probeer voor de verandering eens een wijde broek. Dit kan echt heel inspirerend werken. Tip: ben je slank ga dan voor een model met wijde pijpen dat om de heupen mooi aansluit. Supertrendy! Ben je wat steviger ga dan voor een model dat over de gehele lijn wat wijder is, maar zorg ervoor dat het geen slobberbroek wordt.

Ga eens voor kuitlang
Oplettende fashionista's zullen vast opgemerkt hebben dat de zomen van de rokken en jurken weer zakken. Persoonlijk vinden we nieuwe lengtes tot op de enkel superchic. We weten het... Je loop nog steeds graag in je minirok, maar toch is het het proberen waard. Tip: je hoeft niet per sé tot kopen over te gaan, maar pas eens een wat langere rok of jurk om te kijken of je er iets mee kunt. Misschien is het een eye-opener.

Doe eens kinky!
De mode voor winter 2010 2011 is ontzettend chic, stijlvol en vrouwelijk, met opvallende vormen en boeiende materialen. Maar net zoals vorig jaar winter zien we ook nog veel rock-'n-roll en punk invloeden. Dat betekent: zwartleren jurkjes, strakke leren broeken, pittige enkellaarsjes, zwarte latex leggings en lange leren handschoenen (misschien wel in felrood). Doe eens kinky en ga eens voor die rocksterren look!

Romantisch met een roesjesbloesje en bloemmotiefjes
Vallende bladeren, dwarrelende sneeuwvlokjes, intiem kaarslicht, een knetterende haard... De herfst en winter zijn romantische seizoenen. Accentueer je romantische mood met sexy kant (helemaal trendy!) en bloemmotiefjes.

Opvallende kleurcombinaties
De kleurcombinaties zijn deze winter uitzonderlijk mooi en heel geraffineerd. Waag je er eens aan. Parelgrijs met lichtbeige. Militairgroen met een luipaardprint. Olieblauw met okergeel en dieprood. Soms heb je alle kleurtjes al in de kast hangen en is het alleen nog maar een kwestie van combineren. Tip: wil je meer weten over de kleurcombinaties, ga dan verder naar de 'kleurengids'


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!