Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Hoe creëer je een stijlvolle modelook?

Kledingtips: een opvallende jurk én zware make-up?

Jullie vragen, Trendystyle antwoordt

Marjan, 25 jaar, vraagt ons:

Beste redactie,

Ik heb voor de komende feestdagen een superjurk in een opvallende goudtint gekocht. Ik wil er hoge hakken onder dragen en ik heb er een goudkleurige tasje bij gevonden. Maar nu vroeg ik me af wat ik met mijn haar en make-up aanmoet. Geldt nog steeds de regel dat je met een opvallende jurk maar weinig make-up moet gebruiken en dat je met een eenvoudig jurkje meer met je make-up en haar kunt? Of kan ik toch voor zwaardere make-up kiezen. Ik heb zin om eens voor hele felrode lippen te gaan... Alvast bedankt! Jullie zijn super!

Marjan

Beste Marjan, eigenlijk zou je altijd moeten dragen wat je wilt. Dus als jij zin hebt in een goudkleurige jurk en rode lippen dan moet je dat absoluut niet laten. Als je maar één ding in gedachten houdt: als het totaalbeeld maar geraffineerd is. Chic, geraffineerd, elegant... Dat zijn bij uitstek de sleutelwoorden voor de feestdagen. Te opzichtige make-up of een te opzichtige outfit getuigt nooit van goede smaak.

Meer dan ooit wordt er deze winter een beroep op onze goede smaak, ons gevoel voor smaak gedaan. Vooral omdat er geen strikte regels meer zijn. Het is niet zo dat een opvallende jurk per sé met naturel make-up moet worden gecombineerd. Maar het is nu ook weer niet zo dat een opvallende jurk altijd met opvallende make-up moet worden gecombineerd. Het ligt dus allemaal heel subtiel.

Waar het om gaat is dat je harmonie creëert tussen de lijnen en vormen, de kleuren, de verschillende accenten die je legt. Alles bij elkaar moet het uiteindelijk een supergeraffineerde total look vormen. Wil je op safe gaan dan houd je de stijlregel die je citeert aan en houd je je make-up en haarstijl bij je goudkleurige jurk rustig. Wil je stylish uit de hoek komen, ga dan geraffineerd te werk.

Zo kun je je goudkleurige jurkje heel goed met felrode lippen combineren. Maar houd dan de ogen heel natuurlijk (je zou ze kunnen opmaken met zachte tinten en de wimpers kracht bij kunnen zetten met wimperstukjes), föhn je haar glad en ga voor één enkel sieraad. Het is maar een idee, maar we weten zeker dat je begrijpt wat we bedoelen. En tot slot natuurlijk heel prettige en trendy feestdagen!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh jaÖ hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!