Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Wat trek je aan als bruiloftsgast?

Kledingtips: wat trek je aan als bruiloftsgast?

Jullie vragen, Trendystyle antwoordt

Lenneke heeft binnenkort een bruiloft en schrijft ons:

Een paar weken geleden ontving ik een uitnodiging voor de bruiloft van vrienden van mijn vriend. Wij zijn hier daggasten, wat erg leuk is, maar wel 1 grote vraag achterlaat: wat te dragen? Op de uitnodiging staat geen kledingvoorschrift, waardoor ik denk dat het allemaal niet superformeel hoeft te zijn. Toch wil ik wel iets speciaals aan, iets van een leuk jurkje. Ik heb al weken lopen surfen/rondkijken/rondvragen, maar ik vind het heel moeilijk om iets te vinden dat tijdloos, niet oubollig en ook wel 'n beetje hip is, dus mijn vraag is: hebben jullie misschien een suggestie?

Ik heb een budget van rond de 200 euro voor het jurkje/kledingstuk, de schoenen hoeven daar niet uit betaald te worden. Ik wil het liefst iets redelijk tijdloos, omdat ik een jurkje waar ik 200 euro voor betaal liever vaker dan 1x draag.

Ik begrijp dat jullie het druk genoeg hebben, en niet op ieder mailtje een antwoord kunnen geven. Daarom zou ik ook begrijpen als jullie hier niets op terug willen sturen, maar mochten jullie toch willen helpen, zou ik dat erg op prijs stellen.

Hoi Lenneke, we vonden je vraag heel praktisch en we reageren er graag op. Eigenlijk ben je zelf al een heel eind op weg. Allereerst ben je nagegaan of er een kledingvoorschrift is en heb je voor jezelf uitgemaakt dat je outfit niet heel formeel hoeft te zijn (als er geen kledingvoorschrift is, moet je dat afleiden uit dingen als: is de bruiloft overdag of 's avonds? Wat voor type mensen is het bruidspaar? Hoe ziet de uitnodiging er zelf uit en hoe is die opgesteld?). Daarnaast heb je al de keuze gemaakt om voor een jurk te gaan en vervolgens heb je een budget vastgesteld. Verder weet je dat je iets tijdloos wil hebben.

En daar wringt de schoen. De afgelopen jaren (decennia) heeft de mode zich steeds meer geüniformeerd. Is donkerblauw uit de mode, dan kan je lang zoeken naar iets donkerblauws, de kans is klein dat je iets in deze kleur zult vinden. Zijn opbollende of a-lijnjurkjes in de mode, dan zullen ze in nagenoeg elke boetiek te vinden zijn. Zijn ze weer uit de mode, dan zul je ze nergens meer vinden en zul je die modelletjes die je nog in je kast hebt hangen, vast niet meer aantrekken. We zijn als het ware overgeleverd aan de grillen van de modeontwerpers.

De mode van het moment steekt bruiloftsgasten de helpende hand toe. Het modebeeld voor het komende seizoen is supervrouwelijk en de collecties staan bol van jurkjes waarmee je je met een gerust hart op een bruiloft kunt vertonen. Vooral de jurkjes met grafische retro prints à la Emilio Pucci, die vaak in zwierige, luchtige stoffen zijn uitgevoerd, zijn bij uitstek geschikt voor bruiloftsfeesten. Ook de opbollende jurkjes - met pofmouwtjes of mouwloos - doen het heel goed voor feestelijke gelegenheden. Je kunt er pumps met hoge hakken onder dragen, of chique enkellaarsjes voor een trendy look. Op een wat frissere dag draag je er een kort jasje bij, of een mooie omslagdoek. De jurkjes laten zich bovendien gemakkelijk met een spijkerbroek of leggings combineren en je zult er dus in ieder geval gedurende het hele winterseizoen plezier van hebben.

Het enige grote nadeel - en daar kwam jij al mee - is inderdaad dat deze jurkjes niet tijdloos zijn. De mode verandert snel, en lijnen en vormen zijn in één, twee seizoenen achterhaald. Wil je iets waar je langere tijd aan zult hebben, dan zul je je blik moeten verruimen en actief op zoek moeten gaan. Je zou eens een kijkje kunnen nemen bij de betere tweedehandsboetiekjes (vintage). Een andere optie is een bezoekje aan een outlet met grote merknamen waar je soms jurken op de kop kunt tikken waar je nog jaren plezier van kunt hebben. Een derde optie is (maar dan ga je helemaal de andere kant uit) dat je je budget verlaagt en in een van de vele lowbudget-ketens die ons land inmiddels telt, voor een zacht prijsje een hip en trendy jurkje op de kop tikt waar je op de bruiloft goed mee voor de dag kunt komen en dat je de komende winter nog veel zult dragen. De rest van het budget bewaar je dan tot je tegen je droomjurk aanloopt... Veel succes!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!