Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Zo draag je een hoge-taille-broek

Zo draag je een hoge-taille-broek. 10 tips

Hoge taille broek bij Max Mara lente zomer 2011Geloof ons of niet, maar we gaan wéér naar hogere tailles voor broeken (en rokken) toe. Op de catwalks voor zomer 2011 zagen we hoge taille broeken in alle kleuren en uitvoeringen. Het verschil met de broeken van een paar seizoenen geleden is dat ze nu ruimer om de dijen vallen.

De hoge taille gooit de proporties helemaal om. De benen lijken langer, het bovenlijf aanzienlijk korter. Logisch dat je zo'n broek-tot-over-je-navel heel anders draagt dan een broek die nauwelijks je buik (en billen!) bedekt. Denk jij er ook over om een hoge-taille-broek te kopen (of heb je er misschien nog eentje hangen), dan zijn hier wat handige tips:

1. Hoge-taille-broeken hebben meestal wijde pijpen. Een model dat op de buik, heupen en bovenbenen wat smaller is, kleed in de regel het slankst af. Vermijd modellen met plooien en opgestikte zakken.

2. Donkere kleuren kleden nog altijd het slankst en dat geldt ook voor hoge-taille-broeken.

3. Hoge tailles accentueren je buik. Is je buik niet helemaal plat, ga dan voor een broek in een wat steviger materiaal dat 'alles op z'n plaats houdt'. Of ga voor corrigerend ondergoed (juist hoge taille-broeken zijn daar perfect voor; een corrigerende onderbroek onder een lage taille kan gewoon niet).

4. Combineer je hoge-taille-broek met hoge hakken. Ga voor superlange benen!

5. Draag de broek met een slank afkledend topje of een coltruitje dat je bij voorkeur in de broek draagt (laat die taille zien!). Wil het er allemaal mooi slank uitzien, kies dan een truitje of topje dat in een dun stofje is uitgevoerd.

6. Op een hoge taille-broek draag je een kort jasje. Het mag nog net de billen bedekken, maar ga niet voor langer dan dat, anders komt het allemaal erg zwaar over.

7. Kies de broek en het topje in één kleur als je moeite hebt met 'nieuwe proporties' of als je van jezelf al een kort bovenlijf hebt. Of ga voor een truitje of T-shirt met een V-hals zodat je bovenlijf langer lijkt. Een lange ketting doet ook wonderen.

8. Heb je een navelpiercing, houd daar dan bij het kopen rekening nemen. Sommige taillebanden vallen net op de navel en kunnen de piercing irriteren.

9. Hoge-taille-broeken (zeker de door de jaren '40 geïnspireerde modellen) zijn supervrouwelijk en laat zich daarom goed combineren met supervrouwelijke bloesjes en truitjes. Probeer het maar eens! Het is bovendien een ideale look voor naar kantoor.

10. Vind je een hoge-taille-broek 'wat truttig' (truttig kan heel mooi zijn!), ga dan voor de jaren '70 versie in spijkergoed. De nieuwste modellen met uitlopende pijpen zijn helemaal te gek. Heerlijk hippy, vooral met een bloesje met uitlopende mouwen zoals op de foto hierboven.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!