Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Fashion | Kledingtips | Dresscode: New York Chic

Dresscode: New York Chic

Onlangs ontving ik een uitnodiging voor de feestelijke opening van een kunstexpositie. 'Dresscode: New York Chic' stond er uitdrukkelijk op het kaartje vermeld. Vier woorden die mij de nodige hoofdbrekens hebben gekost. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een lange, niet al te formele, donkere broek, een crèmekleurig topje met pailletten, een zachtroze vestje en paar hoge hakken. Op hoop van zegen... Gelukkig bleek ik met mijn keuze niet te veel uit de boot te vallen. Maar één ding nam ik me heilig voor: dit zou me nooit meer gebeuren! Tijd om de verschillende dresscodes eens grondig door te nemen. Zeker met de feestelijke decembermaand in het vooruitzicht!

Black tie
Laten we beginnen met 'black tie', een term die iedereen vast wel kent. Maar wat houdt het nu precies in? 'Black tie' staat voor elegant en chic. Voor ons vrouwen betekent dit meestal een lange avondjurk. Een chique cocktaildress kan nog net. Verder wordt er bij 'black tie' van je verwacht dat je de nodige aandacht aan je haar en make-up besteedt. Waar je je make-up vaak nog zelf kunt doen, is het misschien wel verstandig om even een afspraak bij de kapper te maken om je haar te laten kappen. 'black tie' is verder de gelegenheid om je juwelen eens te showen. Mooie bijous mogen natuurlijk ook, als het maar heel stijlvol is. Vergeet niet ook je jas aan te passen aan je 'black-tie'-outfit. Een jack over je avondjurk is uit den boze. Kies dan liever voor een stola en laat je voor de deur afzetten! Een laatste, misschien overbodige, opmerking: een avondtasje en hoge hakken zijn een must!

White tie
White tie is het summum van chic! Formeler en eleganter nog dan 'black tie'. Het is 'glam to the max'. Ontvang je een uitnodiging met dresscode 'white tie' trek dan alle registers open. Kies de meest geraffineerde avondjurk die je kunt vinden. Zorg ervoor dat je fonkelt en schittert. Ga voor pailletten, opgestikte pareltjes of liever nog: swarovski diamantjes. Draag je mooiste juwelen. Druk je kapper op zijn hart dat hij zijn uiterste best moet doen en laat je opmaken door een professionele visagist. Verzorg jezelf, je kleding en vooral ook de accessoires tot in de details. 'white tie' is een uiterst veeleisende dresscode. Daar kun je je niet zomaar van afmaken!

Cocktail attire
Eindelijk een dresscode die wat meer ruimte voor interpretatie laat. Een cocktailjurk is natuurlijk vereist, maar je mag wat meer variatie in het gebruik van kleuren en materialen aanbrengen. Met juwelen zit je natuurlijk altijd goed, maar ook met bijous kun je zeker aankomen. Hoge hakken blijven een must, evenals het avondtasje. Ga voor een feestelijk kapsel en maak je mooi op.

Informal/casual
De woorden zeggen het al: informeel, gemakkelijk. Deze dresscode laat je alle ruimte, maar vraagt wel om enige interpretatie. Een feest op het strand vraagt natuurlijk om een andere outfit dan een party in een chic hotel. Zo gemakkelijk is 'informal' of 'casual' dus nog niet!

Semi-formal
Nog zo'n dresscode die heel wat van je inlevingsvermogen en fantasie vereist. Meestal zit je in dit geval met een lange jurk of een cocktailjurk toch nog het beste. Maar het zal van de situatie afhangen. Een wijze raad: bel even met degene die je uitgenodigd heeft om te vragen wat er nu precies bedoeld wordt. Zo voorkom je blunders.

Moderne versies
Tegenwoordig wordt er steeds vaker afgeweken van de standaard-dresscodes. 'New York chic' was er al een voorbeeld van. 'If it is in the magazines, you can wear it' is een andere dresscode die ik onlangs tegenkwam. Ook in deze gevallen is het aan te bevelen om even contact op te nemen met de gastheer of gastvrouw.

Maar laten we je in ieder geval onthullen wat er met het intrigerende 'New York chic' wordt bedoeld. Kort gezegd komt het er op neer dat alles mag, als je het maar trendy (en duur) is en je kunt zien dat je aandacht aan je kleding hebt besteed. De dresscode houdt rekening met het New Yorkse leven waar je overdag vaak veel moet lopen en 's avonds meestal niet de gelegenheid hebt om je na het werk te verkleden. Het is dan ook zaak om 's morgens in een trendy outfit die voor iedere gelegenheid geschikt is de deur uit te gaan. En als je weet, dat 'casual' in New York vaak niet minder dan een designer jeans, een Chanel jasje en Manolo Blahnik-hakken betekent, dan zul je begrijpen dat er met deze dresscode toch heel veel van je verwacht wordt.

Bij twijfel...

We zeiden het al... Is het je niet helemaal duidelijk wat er van je verwacht wordt, bel dan even met de gastheer of gastvrouw. Wees niet bang dat je daarmee geen goede indruk zult maken. Je gastheer of gastvrouw zal het juist op prijs stellen dat jij de moeite neemt om met een gepaste outfit op zijn of haar party te verschijnen. Dat is nu juist de gedachte achter de dresscode: duidelijkheid scheppen voor de gasten. Niemand vindt het toch leuk om 'underdressed' of 'overdressed' ten tonele te verschijnen. Jij niet, maar je gastheer of gastvrouw zeker ook niet!

En hij? Lees hier wat de dresscodes voor hem inhouden


MEER OP TRENDYSTYLE
Fashion
Spijkerbroek

Must-have. Deze spijkerbroek zou iedere vrouw moeten hebben


Fashion
Voedingstrends 2017

Voedingstrends 2017. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.