Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Bikini het populairst, monokini in opkomst

Bikini het populairst, monokini in opkomst

Modeontwerpers en badmode- fabrikanten mogen van alles proberen - tankini's, cut-out badpakken, zondoorlatende badpakken, monokini's - maar de bikini lijkt het ook deze zomer te blijven winnen. De monokini wint echter terrein.

Creatieve badmode

Bekijk de badmodecollecties en je zult worden getroffen door de creativiteit die de ontwerpers ook dit seizoen weer aan de dag hebben gelegd. Vooral de badpakken blinken uit door een opvallende vormgeving. Laag uitgesneden ruggen, diep uitgesneden decolletés en vooral ook opengewerkte zijkanten sieren het ééndelige badkostuum. Soms laten de badpakken zelfs zoveel van de heupen en buik vrij dat de stof zich reduceert tot een smal reepje stof dat topje en broekje verbindt: de monokini.

One shoulder badpak nog steeds in

Ook het 'one shoulder' badpak dat vorig jaar zomer werd geintroduceerd, is nog steeds van de partij. Het gaat om een asymmetrisch badpak dat één schouder vrijlaat. Een model dat wellicht is geïnspireerd door de one-shoulderjurken die we op de catwalks hebben gezien.

Badpakken en retro bikini's lijken steeds meer op elkaar

De badpakken en bikini's lijken bovendien steeds meer op elkaar te gaan lijken. Op verschillende catwalks zagen we hoge taillebroekjes en bikinitopjes met een retro smaakje (helemaal in de lijn van de pin up stijl die op dit moment weer populair is) die wel iets van een hesje weg hadden. De bikinibroekjes en -topjes zijn soms zodanig uitvergroot dat ze elkaar raken en een badpak lijken te vormen. Een soort omgekeerde ontwikkeling ten opzichte van die in 1946, toen de vooruitstrevende ingenieur Reard het badpak 'in tweeën knipte'. Ook hierin zal de alledaagse mode wel weer zijn aandeel hebben gehad. Zien we niet steeds meer hoge taille broeken? En wordt er niet al seizoenen lang verkondigd dat de blote buik à la Britney nu echt uit is?

Bikini het populairst bij jongeren

Vanuit het oogpunt van de mode zijn het interessante ontwikkelingen en het valt niet te betwijfelen dat het badpak in veel opzichten chiquer, want gekleder, is dan de bikini. Maar toch lijkt de bikini onder de Westerse vrouwen nog steeds het populairst te zijn.

En eerlijk gezegd, is het ook niet moeilijk om te geloven dat de bikini nog hoog scoort. De bikini is voor onder de jongeren in de regel goed vertegenwoordigd. Is dat te wijten aan het gemak waarin topje en broekje zich laten dragen (en vooral laten uittrekken)? Is het de sexy uitstraling van het tweedelige badkostuum? Of is het misschien omdat de bandjes van de bikini zich gemakkelijk laten verplaatsen en ook als je niet topless wilt zonnen, witte strepen toch gemakkelijk te vermijden zijn? Wat zal het zijn? Iedere vrouw zal er wel haar eigen redenen voor hebben.

De monokini wint terrein

En hoewel zelfs ruim 60 jaar na zijn uitvinding de bikini nog steeds triomfeert, verliest ze deze zomer toch wat terrein. Ditmaal niet aan het badpak maar aan de monokini. Langzaam maar zeker is dit model voet aan de grond aan het krijgen en het zou ons niet verbazen als de monokini zou uitgroeien tot een geduchte tegenstander van de bikini.

Badpak, bikini of monokini... Wij wensen jullie een zonovergoten zomer toe!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!