Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Bikini grote winnaar, bikini couture

Bikini ook deze zomer grote winnaar

Bikini couture, jaren '50 invloeden en neonkleuren

De bikini komt ook deze zomer als de grote winnaar uit de bus. 66% van de deelneemsters aan onze 'Wat draag jij naar het strand' quick poll kiest voor de geliefde 'two piece swim suit'.

Bikinivrees of niet, het lijkt erop dat we deze zomer weer massaal voor de bikini gaan. Maar liefst 66% van de 1038 deelneemsters aan onze 'Wat draag jij naar het strand' quick poll liet weten dit jaar in bikini naar zee te gaan. Iets dat ons eigenlijk niet verrast. Als je de badmodecollecties bekijkt dan is de bikini daarin ook dit seizoen weer nadrukkelijk aanwezig. Sportieve badpakken blijven een item dat vooral in de sportzaken te vinden is. En de cut-outbadpakken waar de badmodeproducten nu toch al een paar zomers mee aan de weg timmeren lijken maar weinig aftrek te vinden. Wij hebben ze in ieder geval niet echt zien dragen en dat ze hun weg naar het grote publiek niet hebben gevonden, wordt door de resultaten van onze quickpoll bevestigd. Slechts 3% gaat voor een cut out badpak. Ook de klassieke badpakken vallen met een percentage van 5% bepaald niet in de smaak.

Opmerkelijk is verder dat het ook topless strandoutfits (kort gezegd: enkel en alleen een broekje) met slechts 7% weinig populair zijn. Topless zonnen lijkt iets van eind vorige eeuw geworden te zijn. Het merendeel van de vrouwen van nu houdt het bikinitopje liever aan. 12% gaat zelfs in topje met korte broek naar het strand.

Bikini couture, jaren '50 invloeden en neonkleuren

Terug naar de bikini. De trends voor zomer 2011 laten zich deze zomer het best omschrijven als 'bikini couture'. Meer dan ooit zien we bikini's met strikjes, roesjes, spannende fantasieën en bijzondere details als opgestikte pailletten. De kleuren en vormen zijn deze zomer bijzonder origineel. Daarnaast zien we ook weer vintage invloeden. Vooral de jaren '50 vieren hoogtij. De invloeden uit deze jaren (denk aan Grace Kelly en Marilyn Monroe) komen terug in de vorm van bikini's met chique hoge taille zwembroekjes en elegante, voorgevormde strapless bikinitopjes. En als je weet dat de badkleding de trends van de mode volgt, zal het je niet verbazen dat deze zomer ook bikini's in fluorescerende kleuren (neongeel, gifgroen, giforanje) trendy zijn.

Met een enkele bikini (of een goed gekozen badpak) ben je er nog niet. Onder je bikini draag je deze zomer trendy sandalen met sleehakken of platte multicolor sandalen met de meest fantasierijke versieringen.

Om niet in bikini over straat te gaan - we zagen al dat de 'beach etiquette' de laatste jaren 'preutser' is geworden - draag je een lange kaftan of een korte tuniek over je badkleding.

Een andere must is een grote zonnehoed die niet alleen trendy wil zijn, maar ook je haar en gezichtshuid tegen de schadelijke invloeden van de zon moet beschermen.

Ook voor wat betreft je 'teint' moeten er deze zomer keuzes worden gemaakt. Een lelieblanke teint is nog steeds in maar daarnaast komt ook een lichtgebruinde huid met een warme honingkleur weer terug. Diepgebruinde huiden zijn uit. En smeren met hoge SPFs is een absolute must, niet alleen vanwege de gezondheid maar ook rimpels te voorkomen.

We wensen jullie een zonovergoten zomer 2011 toe!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!