Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Bikini blijft grote winnaar!

Bikini blijft grote winnaar!

Het is opvallend hoe stabiel de positie van de bikini is! 61% van de 2028 deelneemsters aan onze zomerenquête gaat dit seizoen in de geliefde 'two pieces' naar het strand. Vorig jaar zomer was dat 66%. Een beetje meer of minder, de bikini is en blijft de winnaar.

Merendeel kiest voor bikini, badpak wint een paar puntjes

Ook de positie van de badpakken is nagenoeg onveranderd. Vorig jaar koos 5% voor een klassiek badpak, dit jaar een kleine 9%. De bikini, hoewel nog steeds het allerpopulairst, lijkt hier een paar percentages te hebben ingeleverd.

Cut out badpak blijft steken op 3%

Het cut out badpak blijft stabiel met 3% zowel dit jaar als vorig jaar. Vorig jaar was het nog een betrekkelijk nieuw model, dit jaar zagen we de monokini nog steeds in de collecties maar een grote doorbraak heeft de monokini niet gemaakt.

Topless is uit!

Je hebt onze enquête niet nodig om te weten dat topless zonnen echt achterhaald is. Op het strand zie je nog nauwelijks vrouwen topless zonnen. Vorig jaar gaf 7% van de deelneemsters aan dat zij zich zonder topje op het strand vertoonden, dit is dat 9%. Nauwelijks een stijging te noemen. De 'verpreutsing' die we het afgelopen decennium hebben gezien, zet door. En net zoals vorig jaar gaat zelfs 12% in topje mét shorts naar het strand. Bedekter dan dat!

Strandetiquette. Niet chic om in bikini over straat te gaan

Vorig jaar hadden we het al over de strandetiquette. Zo is het niet chic om in bikini of zwembroek over straat te gaan. Sommige steden (zoals Barcelona) zijn de zwermen schaars geklede strandgangers zo beu dat ze adequate kleding voor op straat verplicht hebben gesteld. Op overtreding van deze regel staat een bekeuring.

Klik hier om meer over de bikini en badpakken trends voor zomer 2012 te lezen


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!