Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Geen bontlaarzen maar ballerina's

Deze winter geen bontlaarzen maar ballerina's

Stiefel je op bontlaarzen de winter door, dan heb je daar vast gelijk in. Ze zijn heerlijk warm, maar wil je gelijke tred met de modetrends houden, dan zul je aan ballerina's moeten geloven.

Het wordt de winter van de ballerina's, wordt er wel gezegd. De trend zou zich als een olievlek uitbreiden en vooral de 'chiquere dames' (of dames die chique willen ogen) zouden ervoor vallen.

Allereerst hebben we daar Carla Bruni, ex-topmodel en first lady van frankrijk. Schoonheid Carla zou zweren bij de superplatte elegante schoentjes (en de verklaring daarvoor ligt voor de hand). Ze draagt ze onder capribroeken, minirokken, wintermanteltjes en avondjurken.

Ook Amy Winehouse, Katie Holmes en Jennifer Lopez zouden voor het gemak en de chique nonchalance van de ballerina's gevallen zijn. Katie draagt ze onder strakke broeken of leggings en Amy draagt ze te kust en te keur. JL maakt er deze winter helemaal iets bijzonders van door de ballerina's met blote benen en een verder winterse outfit (trench coat en dikke sjaal) te dragen.

Overigens dragen deze modieuze dames natuurlijk niet zomaar ballerina's. De platte schoentjes moeten van een merk met klinkende naam (Chanel, Dior, Marc Jacobs) zijn.

Niet iedereen is zo gecharmeerd van de platte en - laten we eerlijk zijn - weinig flatterende schoentjes met ronde neus. Vooral mannen kunnen er de schoonheid niet van inzien (maar laten we eerlijk zijn, datzelfde geldt voor bontlaarzen, mannen zien nu eenmaal liever een hoge hak).

En toch heeft het platte schoentje wel iets, vinden wij. Als je ze maar op de juiste manier draagt.

Hier zijn een paar richtlijnen:

Ballerina's zijn superplat en helpen je benen daarom bepaald niet. Heb je geen superlange benen, combineer de ballerina's dan met een korte(re) rok om je benen langer te doen lijken.

Een geslaagde combinatie (zo heerlijk frans) is nog altijd ballerina's onder een capribroek. Ook een slim fit broek met rechte pijp laat zich goed met ballerina's dragen. Als de broek die je kiest je benen maar slank afkleedt, geen bandplooi heeft en niet te lang is.

Een andere 'standaard-combinatie' is ballerina's met leggings. De wreef van de voet is bloot en zichtbaar. Niet echt ideaal bij koud weer, maar het heeft toch wel iets.

De stijlvolle Jacqueline Kennedy droeg de ballerina's zowel voor officiële gelegenheden als in haar vrije tijd. Hoe elegant zij deze platte schoentjes niet onder een tailleur wist te dragen... Kies jij voor ballerina's met panty's onder een tailleur, ga dan voor panty's in dezelfde kleur als je rok zodat je benen langer lijken.

Kies je ervoor om ballerina's onder een avondjurk te dragen, dan neem je natuurlijk een paar zijden of satijnen schoentjes, misschien wel met feestelijke versieringen. Op deze schoentjes zweef je letterlijk over de balvloer.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!