Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | Drie after party looks

Drie after party looks (kledingadvies en beautytips voor nà een nachtje doorfeesten)

Iedereen heeft het in deze dagen over party looks. We worden overstelpt met beauty- en modetips voor intieme feestjes, grootste party's en mondaine cocktails. Maar wat dacht je van de dag nà een nachtje doorfeesten? Lukt het jou om na slechts een paar uurtjes nachtrust of misschien zelfs zonder je bed te hebben gezien weer stralend en mooi voor de dag te komen? Wil je dat eigenlijk wel? Laten we het eens over 'the day after' hebben.

Volgens ons kun je 'the day after the party of your life' twee kanten op. Of je laat het helemaal zitten, of je doet er alles aan om de sporen van je flamboyante nachtleven uit te wissen.

De 'laat mij maar met rust'-look
Of je voor deze luxe kunt kiezen zal afhangen van wat je de dag na je doorzaknacht op het programma hebt staan. En van de omgeving waarin je werkt. Maar kun je je een baaldag veroorloven, dan is dit het moment (en geloof ons, soms is het echt lekker!).

Moet je werken en lukt het je niet om na het feesten even naar huis te gaan, dan zit er niets anders op dan je te presenteren zoals je eruit ziet. Doorgeleefd en moe. Een zwoele 'after party look' zullen we maar zeggen. Fris je voor zover het kan op in het toilet en laat de dingen verder maar gewoon over je heen komen. Dit is jouw baaldag.

Hoef je van de dansvloer niet direct door naar je werk of een andere verplichting maar heb je nog even de tijd, neem dan een lauwwarme en verkwikkende douche. Verder doe je alleen het hoognodige aan je uiterlijk om niet teveel van je vermoeide lijf te vergen:

  • Haal alle make-up af en hydrateer je huid met een vochtinbrengende crème.
  • Heb je geen tijd om je haar te wassen, trek het dan strak naar achteren en zet het in een paardenstaart of knotje vast. Uitgaansgeurtjes als sigarettenrook vallen nu minder op. Heb je kort haar trek het dan naar achteren met een gel of wax. Netjes en snel.
  • Maak je lichtjes op. Een lichte foundation, wat lipbalsem. Laat vrolijke blosjes op je bleke gelaat maar zitten. Vandaag mag iedereen weten hoe jij je voelt. Overigens staat een bleke teint soms heel interessant en sexy.
  • Een vleugje parfum kan echter nooit kwaad.

Vandaag wil je niet opvallen. Je bent er niet, ook al kom je je verplichtingen na. De ideale outfit is 'total black'. Anoniem, altijd goed, chic, gemakkelijk te combineren. Ga voor een zwart kokerrokje of een zwarte broek, draag er een coltruitje op (bloesjes strijken daar gaan we niet aan beginnen) en schiet een paar gemakkelijke schoenen aan.

Wapen je met hoofdpijnpoeders, aspirines, sodium bicarbonaat en vitaminen, of wat je dan ook gebruikt om je kater te bestrijden.

Nu is het alleen nog zaak om op je werk te komen. Zodra je er bent, kruip je als schim achter je bureau of in een hoekje weg, maar vergeet niet al je poedertjes en pillen demonstratief om je heen op te stellen. En komen ze je storen, dan ben je vandaag echt even niet lekker! Niemand zal eraan twijfelen.

De 'professionele' after party look
Het is heel professioneel om ook na een nachtje doorfeesten met een stralend uiterlijk je dagelijkse verplichtingen weer na te komen. Maar er is wel heel wat wilskracht voor nodig.

De stralende after party look vraagt om een grondige voorbereiding. Voorzie je dat je geen tijd zult hebben om na het feest of het nachtje uit nog langs huis te gaan, zorg er dan voor dat je de dag van tevoren al andere kleding en schoenen mee naar je werk neemt zodat je je daar kunt verkleden. Vergeet ook niet om een tandenborstel en de nodige make-upjes mee te nemen.

Fris je zo goed en zo kwaad als het kan in het toilet op. Plens koud water in je gezicht, werk je make-up bij, was je oksels en breng deodorant aan. Bind je haar bij elkaar om nare nachtluchtjes te verdoezelen en verkleed je.

Denk je nog wel even langs huis te kunnen, zorg er dan in ieder geval voor dat je outfit voor deze dag al klaar hangt en dat je tas gepakt staat. Zo helder ben je vast niet meer. Maak het gemakkelijk voor jezelf.

Het is heel belangrijk dat je voor deze dag zorgvuldig je outfit kiest. Ga voor comfortabele maar stijlvolle kleding. Sommige vrouwen weten precies welke jurk het lekkerst zit (en waar ze zich het lekkerst in voelen) op dagen dat ze met een hangover te doen hebben. Zwart helpt je gezicht niet en accentueert bleekheid en vermoeide gelaatstrekken. Ga liever voor klassieke zachte kleuren (parelgrijs, roomwit, zachtblauw) en maak je outfit af met een bijous (oorbellen of een ketting) die je gezicht glans verlenen. Geef de voorkeur aan een wollen vest boven een blazer zodat je je vrij kunt bewegen (heel belangrijk als de afgelopen nacht jou in een ellendig hoopje mens heeft veranderd). Verg niet teveel van je lichaam (en vooral niet van je voeten die de hele nacht hebben doorgedanst). Kies voor een paar ballerina's of een paar schoenen met blokhakken waarvan je weet dat ze lekker lopen.

De 'stralend verliefde' after party look
In één geval kom je met elke outfit en zelfs met uitgelopen make-up goed weg. Als je die nacht de sterren van de hemel hebt gedanst en de liefde van je leven hebt gevonden (of denkt hem gevonden te hebben). In dat geval zullen je ogen stralen, glanst je huid en zullen je vermoeide trekken je gezicht alleen maar nog sensueler maken. In dit geval hoef je je geen zorgen te maken om je kleding of make-up. Je hoofd zou er trouwens ook niet naar staan. Jij loopt met je hoofd in de wolken...


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!