Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | 5 goedkope manieren om je look te updaten

5 Goedkope manieren om je look te updaten

Is een nieuwe look kostbaar? Welnee! Met een beetje fantasie en (een heleboel) gevoel voor de mode hoef je geen fortuinen neer te tellen om er stijlvol en trendy uit te zien. We hebben vijf goedkope kledingtips voor je.

1. Duik op een regenachtige dag eens in oma's of moeders klerenkast
De mode blijft teruggrijpen naar het verleden. Kledingstukken en accessoires die afgedankt in oma's of moeders kast hangen, kunnen weer helemaal in de mode zijn. Besteed tijdens je speurwerk vooral aandacht aan de jurken, rokken en accessoires. 'Truttig' is de trend van het moment. Jurken en rokken vallen op of zelfs over de knie. Er valt vast nog wel wat in de garderobekast van toen te vinden.

2. Mix and match
Niet alleen kledingstukken en accessoires uit het verre verleden, kunnen je garderobe opfrissen. Een onderzoekje van je persoonlijke kledingcollectie kan ook waardevolle ideeën opleveren. De modestylisten blijven erop hameren dat je voor een stijlvolle look niet blindelings en van top tot teen de trends van het moment moet volgen, maar dat je dingen van vorige seizoen op je eigen manier - en naar je eigen stijl - met elkaar moet mixen. Kijk je garderobekast er maar eens op na en ga creatief aan de slag om nieuwe dingen met dingen uit eerdere seizoenen te combineren. Ook de seizoenen zelf mogen met elkaar gemixt worden. Een jurk uit zomer 2007 kan heel mooi staan met een paar wollen kousen en een lang wollen vest uit winter 2009.

3. Moderniseer je rechte broeken
De 7/8-broek - net boven de enkel - is op dit moment 'je van het'. Heb je een rechte broek (klassiek model) die je niet meer draagt, zet er dan de schaar in. Kort de broek in tot net boven de enkels en draag 'm met donkere kousen en pumps met hoge hakken. Je bent weer helemaal up-to-date. Oprollen is natuurlijk net even iets sneller :-) Vooral handig met wat wijdere broeken.

4. Update je look met trendy kousen
Pantykousen in alle mogelijke varianten zijn weer in. Kousen met naad, netkousen, fantasietjes, zelfophoudende kousen, gekleurde kousen. Update je look met een paar opvallende kousen. Voor weinig geld ziet het er toch weer heel nieuw uit.

5. Gebruik die ceintuurs die je nog hebt liggen
In de loop van de jaren heb je vast een collecties ceintuurs en riemen opgebouwd. Gebruik ze! Maar doe het anders dan anders. Deze winter draag je ze over je winterjas, bij een wollen vest of bij een blazertje (en in je taille natuurlijk - ceintuurs laag op de heupen zijn uit).


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!