Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Kledingtips | 10 Grote modefouten

10 Grote modefouten

Maak deze fouten niet als je image je lief is

Fashion faux pas. Fashion crimes. Modefouten die je nooit zou moeten maken (ook al overkomt het af en toe iedereen). Van de blote buik tot de bilspleet in zicht. Van de 'camel toe' tot hoogwater. Loop het lijstje door en voorkom deze modeblunders.

1. Een blote buik
De blote buik is over, uit (net zoals Britney zelf). Zorg ervoor dat de topjes, truitjes en bloesjes die je koopt over de rand van je broek of rok vallen. Zeker in de herfst en winter kan een blote buik niet! Ergste modefout op dit gebied: een blote buik onder een kort, dik winterjack. So not done!

2. Erger nog: bilspleet in zicht
Hoge tailles zijn in, weet je nog? En bilspleten zijn absoluut uit. Met een boxershort red je het niet meer (zo jaren '90!). Draag je nog een lage taille, combineer deze dan bijvoorbeeld met een tuniekje om alles goed af te dekken.

3. Ondergoednaden
Draag je graag strakke kleding, besteed dan extra aandacht aan de keuze van je ondergoed. Vooral naden van (grote, oncharmante) slips door je broek heen, zijn een ultieme fashion crime.

4. De 'camel toe'
Te strakke of te kleine broeken willen de zone tussen je benen nog wel eens al te veel accentueren (als de omtrekken goed te zien zijn, krijg je het 'camel toe' effect - raad maar eens waarom het zo genoemd wordt!). Vermijd 'camel toes'. Altijd en overal!

5. Het waslijntje staat nog in je bloes
Ongestreken kleding staat slordig, onverzorgd, gehaast, ongeïnteresseerd. Heb je 's morgens geen tijd om te strijken, kies dan voor iets anders (een wollen jurkje of truitje dat op zich al kreukvrij is)

6. Afgedragen kledingstukken
Vooral wol die is gaan pluizen is uit den boze. Heb je een nieuwe wollen trui of jurk, let dan op dat je tas niet langs het materiaal schuurt (draag je tas in je hand). Heb je een kledingstuk dat pluist en dat je toch nog graag wil dragen, probeer dan eens om de pluisjes voorzichtig met een bot scheermesje te verwijderen.

7. Hoogwater
Te korte broeken kunnen niet. Vraag je daarom bij aankoop al af met welke schoenen je de broek wilt gaan dragen (hoge hakken of niet) en kies de lengte zo dat de broek van de voorkant losjes op je schoenen valt. Toch een te korte broek gekocht, pak het dan rigoureus aan en kort de broek in tot 'capri-lengte' (driekwart).

8. Overdressed/té trendy
Ja, je kunt ook te trendy zijn. Volg je de trends, geef er dan altijd een persoonlijke interpretatie aan. Maak het niet te bont!

9. Buik die over de rand van je broek of rok puilt
Net iets teveel gegeten, buikje aan het kweken? Geen probleem zolang je maar de goede maat broek of rok te pakken hebt. Niet het etiket met de maat erop is belangrijk, maar de manier waarop je kleding valt.

10. Ladders in je panty's
Pantykousen zijn weer in. Houd altijd een reservepaar bij de hand. Panty's met ladders (of klodders nagellak om de ladder te stoppen) zijn zo armoedig!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!