Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Accessoires | Schoenen met puntige neuzen zijn terug

Trend: schoenen met puntige neuzen! Doe jij mee?

Zonnebrillen trends zomer 2012

Jarenlang waren schoenen met puntige neuzen uit de mode, nu zijn ze weer helemaal terug. Sommige vrouwen zullen er de champagnefles op opentrekken, anderen krijgen het al benauwd bij het idee en denken met een pijnlijk gezicht aan beknelde tenen. Niet iedereen zal er dus even blij mee zijn. Maar feit is dat puntige pumps weer en vogue zijn. Of je eraan mee doet, is jouw beslissing. Voor degenen die dol zijn op puntige pumps of die ze wel een kansje willen geven, hebben we wat praktische tips.

De voor- en nadelen van puntschoenen

Een voordeel van puntschoenen is dat ze je voeten slanker en langer doen lijken. Puntschoenen zijn meestal langer doen gewone schoenen. Deze extra verlening zorgt voor een gunstig optisch effect: rankere voeten en zelfs langere benen. Een nadeel is vaak dat puntschoenen minder lekker zitten dan schoenen met een ronde neus. Dit geldt vooral voor pumps met een hoge hak. Doordat de voet naar beneden glijdt, worden de tenen naar voren gedrukt en kunnen ze in het smallere gedeelte van de schoenen in de verdrukking komen. Dit probleem kun je oplossen door voor een lagere hak te kiezen. En denk niet dat je daarmee niet trendy bent. Kitten heels (halfhoge hakken) met puntneuzen zijn juist in.

De juiste proporties

Het is van belang dat je een schoen kiest met de juiste proporties. De punt moet niet overdreven lang zijn. Kies een model dat je voeten, enkels en benen het meest flatteert. Pumps willen nog wel eens laag uitgesneden zijn. Dit zorgt voor een extra verlengend optisch effect. Maar is het mooi dat je de aanzet van je tenen ziet? Sommige vrouwen (en mannen!) vinden van niet, anderen vinden het supersexy.

Op safe met een klassiek model

Puntschoenen komen en gaan. De mode is als een slingerklok. Naar verwachting is ook de trend van nu weer van voorbijgaande aard. Een zomerliefde, misschien iets langer. Laat je daarom niet al teveel meeslepen in je enthousiasme. De puntige pumps zijn vaak best extreem. Pumps met een goudkleurig of zilverkleurig plaatje op de neus zijn populair. En ook pumps met roesjes, met versiersels, met studs, met strass, met enkelbandjes. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Hoe extremer het model hoe sneller de schoenen echter uit de mode zullen zijn. Met een wat klassiekere uitvoering doe je beslist langer. En zwart en beige tinten zijn superchique en zul je in de regel vaker dragen.

Pumps in snoeperige kleurtjes. Van fuchsia tot lichtblauw

Ja, als we verstandig zijn, gaan we voor zwart of beige tinten. Maar... ach... zijn de pumps in zoete kleurtjes als fuchsia, lichtblauw, kobaltblauw en zeegroen zoals we die nu overal in de winkels zien niet beeldig? En is rood niet supersexy? Al deze kleurtjes staan mooi bij wit, bij zwart, bij een printje. Kijk... en daar gaan wij dan toch weer overstag. Wat nu klassiek model en ingetogen kleurtje? Voor een paar roze of blauwe pumps met een sierlijke puntje en een mooie naaldhakje zouden wìj dus een moord doen (nu ja, bijna dan!).

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste make-up en mode trends, schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Klik hier.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!