Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Fashion | Accessoires | Laarzentrends 2015

Laarzentrends: enkellaarzen, rijglaarzen en lieslaarzen

Enkellaarsjes, knielaarzen, over knee laarzen en cuissardes. Het laarzengamma is deze winter weer compleet. Je draagt laarzen in suède of gladleer, lak of mat, in kleur of in het zwart.

door CHARLOTTE MESMAN:Laarzen

Sneakers zijn op hun retour, laarzen zijn in. Het aanbod laarzen is deze winter groot. Ze zijn er in alle lengtes en alle mogelijke uitvoeringen.

De meest opvallende trend voor deze winter is de terugkeer van de cuissarde, de lieslaars. Stretchmodellen zijn het meest geliefd. Voor een wat meer ingetogen look kies je een stretchmodel in suède, maar durf jij een supersexy look aan, kijk dan eens naar de dijhoge superstrakke laarzen in vinyl van Dior. De laarzen kwamen in felle kleuren of met grafische dessins die aansloten bij de abstracte dierenprints in de collectie. Zonder ooit vulgair te worden, kwam Raf Simons hier toch echt met een collectie 'waar de seks vanaf droop'. Voeg daar het sensuele 'Hot on the Heels of Love'-gefluister van Throbbing Gristle aan toe, and you get it!

Ook Versace kwam met spectaculaire laarzen (niet altijd onze smaak) in felle kleuren, soms met een zwarte achterkant en met kunstige hakken. Bij Moschino sprongen de hoge kobaltblauwe laarzen met brede schacht en gouden bedels met letters die het woord Moschino vormden in het oog.

Houd je meer van een pittig enkel- of kuitlaarsje, dan kom je deze winter ook aan je trekken. Ook hier zagen we weer allerlei modellen. Van korte stretchmodelletjes tot stoere leren laarsjes met een stevige hak. De neusen zijn deze winter vrij rond.

Een andere trend die we willen signaleren die is van de rijglaarzen, lang of kort, het maakt niet uit. Bijzonder mooi waren de kniehoge rijglaarzen bij Chloé. Een modehuis als Elie Saab kwam met korte rijglaarsjes en blote tenen.

Kleur hoort er deze winter ook bij. We noemden de felgekleurde laarzen waar Donatella Versace ons op trakteerde al, maar ook andere ontwerpers gingen voor kleur. Blauwe, groene en felrode laarzen zijn deze winter bepaald geen uitzondering.

Bekijk de foto's maar eens en maak je keuze (het zal je vast ook opvallen dat de rokken deze winter ook heel kort kunnen zijn!).

Klik hier om verder te gaan naar de fotogalerie


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!