Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Beauty | Zon & zee | Zelfbruiners

Dossier zon & zee: zelfbruiners

De eerste zelfbruinende crèmes wilden nog wel eens een vlekkerig effect hebben of oranje uitslaan, maar de self tanners zijn tegenwoordig perfect en zorgen binnen een paar uur voor een mooi en zonnig goudbruin tintje.

In Hollywood wordt er dan ook op grote schaal gebruik van gemaakt. Jennifer Lopez bijvoorbeeld, en actrice Jennifer Aniston, zouden er helemaal weg van zijn.

Selftanners zijn een goed alternatief voor de zonnebank, want ze zijn ongevaarlijk voor de huid (er bestaat wel enige discussie over zelfbruiners die parabenen bevatten maar in de regel worden zelfbruinende crèmes als onschadelijk beschouwd). De werkzame stoffen in de zelfbruiners gaan een reactie aan met de oppervlakkige huidcellen. De bruine tint verdwijnt dan ook binnen enkele dagen, namelijk als de huid zich ontdoet van de dode huidcellen die plaatsmaken voor nieuwe.

Zelfbruinende crèmes verouderen je huid niet (zoals de uv-straling) en zijn ook veilig als je de pil gebruikt of andere medicijnen die gevaarlijk zijn in de zon, zoals antibiotica. Je kunt ook een zonnebadje (of zonnebankje) nemen nadat je een zelfbruinende crème hebt aangebracht al kan dat wel tot een vlekkerig resultaat leiden. En let op! Een kunstmatig tintje beschermt - anders dan een 'echt' bruin tintje - niet tegen de schadelijke invloeden van de zon. Gebruik daarom in de zon altijd een zonnebrand-crème met een hoge beschermingsfactor.

Het mooiste resultaat krijg je als je een selftanner op een gladde huid aanbrengt. Behandel je huid daarom voordat je de zelfbruinende crème aanbrengt met een peeling of scrub. Zorg ervoor dat je de crème gelijkmatig over je huid verdeelt. En vergeet niet om direct na het insmeren je handen te wassen om te voorkomen dat je handpalmen onnatuurlijk bruin kleuren.


MEER OP TRENDYSTYLE
 
Fashion
Mode trends

De allernieuwste mode trends. Update je look met deze mode trends en tips


Trends
Voedingstrends 2018

Voedingstrends 2018. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.