Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Zon & zee | Crèmes in de zomer

Dossier zon & zee: crèmes in de zomer

Crèmes in de ijskast

Als de thermometer hoge temperaturen aangeeft, letten we er altijd goed op dat we voedingswaren direct na gebruik weer in de ijskast plaatsen om bederf tegen te gaan. Maar heb je wel eens aan je crèmes gedacht? Net zoals voedingswaren zijn ook crèmes aan bederf onderhevig en mogen zij niet aan al te hoge temperaturen worden blootgesteld.

Maak er daarom een gewoonte van om je lichaamscrèmes, je gezichtscrème en vooral je oogcrème in de ijskast te plaatsen als het kwik gaat stijgen. Vergeet ook de crèmes die je niet dagelijks gebruikt maar die toch altijd nog van pas kunnen komen niet.

Zonnebrandcrèmes zijn geen hydraterende crèmes!

Een ander advies betreft het aanbrengen van een anti-zonnebrandcrème. Als je goed kijkt valt je op dat de mensen op het strand de zonnebrandcrème behandelen als een hydraterende crème. De crème wordt verwoed ingemasseerd totdat deze geheel door de huid is opgenomen. Dat is bij een zonnebrandcrème nu juist niet de bedoeling!

Een zonnebrandcrème moet als het ware de huid afdekken. De crème heeft een geheel andere functie dan hydraterende of voedende crèmes voor je lichaam of je gezicht. Breng dus voldoende crème aan, smeer die voorzichtig over je lichaam uit maar masseer de crème niet in.

Als je boven de dertig bent, is het bovendien aan te raden om, voordat je een zonnebrandcrème aanbrengt, je huid eerst te verwennen met een hydraterende crème (die je natuurlijk wel inmasseert). Daarna breng je de zonnebrandcrème aan.

Breng een antizonnebrandcrème ruim vantevoren aan

Als je pas op het strand je zonnebrandcrème aanbrengt, ben je eigenlijk al te laat. Wil je het helemaal volgens de regels doen dan breng je de crème al thuis aan. Zodoende ben je op weg naar het strand al tegen de felle zon beschermd. Verder is het heel belangrijk dat je de crème regelmatig opnieuw aanbrengt, tenminste iedere 2 à 3 uur en na iedere duik in de zee of het zwembad, ook al staat er op de verpakking dat de crème ook in het water houdt.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!