Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Zon & zee | Strandmake-up

Strandmake-up. Stralend mooi aan zee

Make-up: aan zee houden we het natuurlijk en simpel

Aan zee houden we de make-up natuurlijk en simpel:

Allereerst brengen we - voordat we ons opmaken en naar het strand begeven - een anti-zonnebrandcrème aan. De zonnefilter zal pas na 15 à 20 minuten effectief zijn. Daarom is het van belang de crème al thuis aan te brengen. Wil je echt niet zonder foundation naar het strand (vooral in de eerste dagen aan zee voelen we ons vaak 'bloot' zonder de gebruikelijke basis) dan kun je een waterproof foundation gebruiken. Tegenwoordig zijn er uitstekende waterproof foundations met een zeer hoge factor (zelfs SPF 40) waarmee je je op het strand en in zee kunt uitleven terwijl je teint perfect intact blijft.

Omdat we op het strand meestal weinig make-up gebruiken kunnen we de wenkbrauwen extra accentueren. Epileer ze zorgvuldig (of beter nog: laat het doen!) en zet ze aan met een wenkbrauwpotlood. Daartoe houd je het wenkbrauwpotlood schuin en trek je kleine streepjes als je de hoeken bij je neus intekent. Bij het tekenen van de wenkbrauwen richting je slapen mag je de punt ook recht op je wenkbrauwen zetten omdat het lijntje daar scherper mag zijn. Je kunt je wenkbrauwen natuurlijk ook (laten) verven, vooral als ze lichter zijn dan je haarkleur of sterk oplichten door de zon.

Gebruik een waterproof mascara, laag over laag, want ook de wimpers krijgen in deze natuurlijke maquillage een extra accentje. Net zoals je wenkbrauwen kun je ook je wimpers vlak voor de vakantie laten verven maar dan zul je ze altijd nog met een vleugje mascara moeten omkrullen om het gewenste effect te bereiken.

Een lijntje langs je wimpers geeft je oog extra uitdrukking. Als je eyeliner naar het strand gebruikt kun je er zelfs voor kiezen om geen mascara te gebruiken. Wel zo gemakkelijk! Gebruik wel altijd een waterproof eyeliner want als je met een uitgelopen lijntje de zee uitkomt, is het effect weg.

Geef je gebruinde wangen een extra geraffineerd tintje met een zachte crèmeblush. Crèmeblush heeft een mooie glans en is beter bestand tegen water, wind en zand dan een blush in poedervorm.

Zet je lippen aan met een glanzende lippenstift of gloss. Oranje is de kleur voor deze zomer. Rood is perfect voor een diva look. En wil je het simpel houden dan ga je voor een natuurlijkroze tint. Kies een hydraterende formule met een zonnefilter. Heel geschikt is ook gloss die de lippen verzorgt en tegen de zon beschermt.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!