Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Beauty | Make-upschool | Wimpertang

Wimpers in de krul met de wimpertang. 13 Tips en trucjes

Wimpertangen mogen er dan wat angstaanjagend uitzien, ze vormen een optimaal instrument om je wimpers mooi te krullen. Laten we eens kijken hoe je een wimpertang gebruikt.

door TRENDYSTYLEDe wimpertang is een wat ondergeschoven kindje. Anders dan de mascara maakt de wimpertang nog niet standaard onderdeel van ieders beautyritueel uit. En toch is de wimpertang een nuttig instrument. De tang krult je wimpers en opent daarmee je blik.

Misschien moet je even iets overwinnen en vind je het niet prettig om een metalen tang richting je ogen te brengen, maar het is de moeite waard. Met onze tips en trucjes gaat het je vast lukken om je wimpers in de krul te krijgen!

Zo gebruik je de wimpertang:

1. Houd de tang vast als een schaar. Heb je 'm net nieuw gekocht, controleer dan of bijbehorende rubberen strips op de tang zijn bevestigd of dat je dat zelf voor gebruik moet doen.

2. Gebruik een wimpertang altijd vòòr het aanbrengen van mascara op schone, droge wimpers (als je wimpers al opgemaakt zijn, hebben ze de neiging om aan de wimpertang te plakken en kun je haartjes verliezen).

3. Kijk met opgeheven kin in de spiegel (je hoofd is dus lichtjes naar achteren gebogen) zodat je wimpers recht naar voren steken. Schuif de tang nu onder je wimpers, zo dicht mogelijk bij de wimperlijn. De tang rust daarbij op je wang.

Pro's willen ook nog wel eens het ooglid lichtjes optrekken om beter bij de wimpers te komen. Kies maar wat jij het handigst vindt: kin opheffen of je ooglid optillen (of beide). Op den duur zul je je eigen manier ontwikkelen.

4. Controleer of alle haartjes op de tang rusten en druk de tang dan dicht. Druk niet te hard maar maak zachte pompende bewegingen. Doe dit voor ongeveer 10 seconden tot 20 seconden. Tijdens deze fase hoef je je kin niet meer opgeheven te houden maar kun je recht in de spiegel kijken.

5. Een trucje om je wimpers extra te krullen is om de wimpertang tot slot nog even lichtjes in de vouw van je ooglid te kantelen (voorzichtig!). Het uiteinde van de tang komt daarbij los van je wang en beweegt zich richting een bijna horizontale beweging. Houd de tang een paar seconden vast.

6. Je hebt nu de basis van je wimpers gekruld. Open de tang en krul je wimpers nu halverwege de wimperlengte. Doe dit voor ongeveer 10 seconden en maak, net zoals langs de wimperlijn, licht pompende bewegingen.

7. Als laatste krul je de punten van je wimpers op dezelfde manier voor ongeveer 5 seconden.

8. Herhaal deze stappen voor je andere oog. Is het resultaat niet naar je zin, maak je wimpers dan nat, dep ze voorzichtig droog en begin opnieuw. Je ziet, er kan weinig fout gaan.

9. Een trucje van de pro's is om je wimpertang, vlak voor het gebruik, een paar seconden met de föhn te verwarmen. Maak de tang niet te heet (je wilt je wimpers - of oog - niet beschadigen!). De warmte versterkt de krul (hetzelfde principe van de krultang in je haar).

10. Er wordt wel gezegd dat je wimpers naar mate je de tang vaker gebruikt steeds gemakkelijker krullen. Je kunt je wimpers als het ware 'trainen' om te krullen.

11. Heb je geen wimpertang bij de hand, dan kun je je wimpers ook heel voorzichtig met één vinger naar boven buigen zodat ze gaan krullen. Deze methode is wat minder efficiënt maar wel heel geschikt voor degenen die de angst voor de wimpertang nog niet hebben overwonnen :-)

12. Een ander alternatief voor de wimpertang - maar wat minder ideaal - is een lepel. Gebruik de gebogen kant om je wimpers om te krullen. Verwarm de lepel even voor in een glas warm water.

13. Breng na het krullen van je wimpers direct mascara aan om de krul te fixeren.


MEER OP TRENDYSTYLE
 
Fashion
Mode trends

De allernieuwste mode trends. Update je look met deze mode trends en tips


Trends
Voedingstrends 2018

Voedingstrends 2018. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.