Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-upschool | Wimpertang

Wimpertang kopen. Hoe kies je de juiste wimpertang?

door TRENDYSTYLEDe ene wimpertang is de ander niet. Hoe kies je een wimpertang? Dit verschilt van persoon tot persoon. Een tang die voor de één werkt, is voor een ander misschien totaal ongeschikt. We leggen je uit waar je op moet letten.

Goede kwaliteit

Zoals als dat voor alle werkinstrumenten geldt, moet een wimpertang van goede kwaliteit zijn en de juiste druk op je wimpers uitoefenen. Het kan voorkomen dat je tijdens het krullen van je wimpers één of twee wimperhaartjes verliest (misschien stonden ze al op het punt om uit te vallen) maar sneuvelen er meer dan is je tang niet goed (of doe je het niet goed, lees onze tips en trucjes om wimpers te krullen).

De juiste boog

De meeste pro's zweren bij de wimpertangen van Shiseido en Shu Uemura, ook al kunnen deze tangen soms wat minder geschikt zijn voor ronde ogen, die in de regel een sterkere boog hebben. Hiermee komen we aan een ander, belangrijk criterium om de juiste wimpertang te vinden: de wimpertang moet qua boog goed bij jouw oog passen.

Vergelijk de boog van de tang met die van je oog door de tang in de winkel 'te passen'. Let ook op de breedte. De tang moet niet te breed zijn. Kort gezegd is die tang voor jou het beste waarmee je het gemakkelijk bij je wimpers kunt komen. Dit is voor iedereen weer anders.

Overigens bestaan er ook heel kleine tangen, die zijn voor het precisiewerk. Je kunt ermee in de kleine hoekjes komen. Kies als basis een tang die ongeveer al je wimpers kan omvatten.

Verwisselbare banden (strips)

Kies voor een wimpertang met 'verwisselbare banden' (de strips waarmee je je wimpers aandrukt). Vertonen de strips slijtage vervang ze dan om schade aan je wimpers te voorkomen. In de regel kun je de strips het beste elke drie maanden vervangen (in geval van dagelijks gebruik van de tang). Dit is ook een kwestie van hygiëne. De strips moeten schoon zijn om oogirritatie en infecties te voorkomen.

Elektrische wimpertangen

Er bestaan ook elektrische wimpertangen die net zoals een krultang opwarmen. De temperatuur van deze tangen is gecontroleerd en zou de wimpers niet schaden. Wij geven echter de voorkeur aan een 'gewone' tang. Voor wat extra hitte kun je die een paar seconden met de föhn verwarmen (maar wees voorzichtig en stel je wimpers niet te vaak aan hitte bloot - wees er zuinig op).


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!