Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Beauty | Make-upschool | Wenkbrauwen laten teruggroeien

Laat je wenkbrauwen groeien!

door TRENDYSTYLEWenkbrauwen
Brede en volle wenkbrauwen zijn (al seizoenlang) de trend

Volle, brede en natuurlijke wenkbrauwen zijn al meerdere seizoenen de trend. Wat kun je zelf thuis doen om stoere 'bushy' wenkbrauwen te kweken?

Wenkbrauwen zijn enorm aan trends onderhevig. Bekijk maar eens foto's van vroeger. Je zult zien dat er voortdurend ontwikkeling en verandering zit in de manier van epileren en opmaken.

Velen van jullie zullen de tijd van smalle wenkbrauwen nog hebben meegemaakt. Het probleem is dan vaak dat je in een soort routine verzeild bent geraakt en je ze, ondanks de 'volle wenkbrauwen trend' (met Cara Delevingne aan kop) toch maar blijft epileren. Wil je echter met de huidige trend meedoen, dan is er maar één ding dat je kunt doen: berg je pincet op en raak je wenkbrauwen - tenminste voor een paar maanden - niet meer aan.

Wenkbrauwen
Oké, dit is NIET de bedoeling, maar het feit dat het modehuis Leonard deze make-up voor de catwalk show koos,
laat wel zien hoe belangrijk wenkbrauwen zijn!

De enige manier om van smalle wenkbrauwen over te stappen naar volle(re) wenkbrauwen is om de haartjes de kans te geven om terug te groeien. En dat gaat niet over één nacht ijs. Je wenkbrauwen hebben er maanden voor nodig. Raak ze in die maanden niet aan, hoe warrig en ongeordend ze ook teruggroeien. Pas als je wenkbrauwen hun eigen, originele vorm hebben teruggevonden, mag je ze gaan shapen en dat kun je dan het beste door een professional laten doen (tenminste één keer) om te voorkomen dat je weer in de 'oude fout' vervalt.

Overigens is het niet gezegd dat alle haartjes weer terug zullen groeien. De één heeft geluk en wordt geconfronteerd met een weelderige wildgroei, maar het kan ook voorkomen dat de haartjes niet echt meer willen. Geef je wenkbrauwen in ieder geval een paar maanden de tijd.

Overigens wordt er wel gezegd dat 'wenkbrauwmaskertjes' met kasterolie, olijfolie of kokosolie de groei van je wenkbrauwen bevorderen. Breng één van deze oliën voor het slapengaan met een wattenstaafje op je wenkbrauwen aan en spoel de olie de volgende morgen met warm water en/of een reinigingsmelk weg. De eerste resultaten zou je na één tot twee maanden moeten zien.

Ga verder voorzichtig met je wenkbrauwen om. Haal make-up met milde producten af, druk niet te hard met je wenkbrauwpotlood op de huid en haartjes en vergeet niet om de huid rond je wenkbrauwen af en toe (zachtjes) te scrubben zodat de haartjes in een schone omgeving kunnen gedijen.

Komen de haartjes niet terug, dan is er tegenwoordig ook zoiets als 'wenkbrauwextensies', waarbij de wenkbrauwen worden 'ingevuld' of 'aangevuld'. Het kan een aardig resultaat geven, maar het nadeel is wel dat je elke 2 tot 3 weken terugmoet voor een refill.

Wenkbrauwen
Wenkbrauwen opmaken: elk haartje moet afzonderlijk nog te zien zijn!

Verder is het heel belangrijk hoe je je wenkbrauwen intekent. De trend op dit moment is heel natuurlijk, haartje voor haartje. Je wenkbrauwen mogen er niet uitzien als twee donkere blokken in je gezicht.

Maar vooralsnog is het advies: raak je wenkbrauwen de komende maanden niet aan en kijk maar eens wat ervan komt. Volle wenkbrauwen zullen je een jeugdiger en moderner voorkomen geven. De moeite van het proberen waard.


MEER OP TRENDYSTYLE
 
Fashion
Mode trends

De allernieuwste mode trends. Update je look met deze mode trends en tips


Trends
Voedingstrends 2018

Voedingstrends 2018. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.