Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-upschool | Mascara aanbrengen

6 Tips voor het aanbrengen van mascara

Steek je hand op als je géén mascara hebt. We durven er iets om te verwedden dat jij je hand NIET opgestoken hebt. Mascara is voor ons vrouwen - laten we even overdrijven - onontbeerlijk.

door TRENDYSTYLEMascara

Geen vrouw die de verleidingskracht van flirterige, lange wimpers niet kent... Als we dan allemaal een mascara hebben, weten we vast ook allemaal hoe we daarmee moeten omgaan. We hebben ieder zo onze eigen maniertjes ontwikkeld om mooie wimpers te creëren. Maar er valt altijd nog wel iets te leren. Check de tips hieronder maar eens.

Tip 1: Mascara breng je aan in een zig-zag beweging

De meeste pro's adviseren om mascara met een zig-zag beweging op de wimpers aan te brengen. Je houdt daartoe het borsteltje parallel aan de wimperlijn en beweegt het borsteltje over de lengte van je wimpers richting de punten.

Tip 2: Een paar keer met je ogen knipperen helpt

Je kunt de zig-zag beweging kracht bijzetten door tijdens het aanbrengen van de mascara met je ogen te knipperen. Doe ze langzaam dicht en weer open. De mascara verdeelt zich goed over de wimpers.

Tip 3: Trek het ooglid lichtjes omhoog om beter bij de wimpers te komen

Mascara

Om beter bij je wimpers te komen, kun je het ooglid lichtjes omhoog trekken en er tegelijkertijd een heel lichte druk vlakbij de wimperlijn op uitoefenen. Je wimpers springen nu omhoog en je kunt de puntjes van de wimperhaartjes goed zwart maken. Druk echter niet te hard op je oog!

Tip 4: Gebruik het puntje van het mascaraborsteltje om wimpers te scheiden

Mascara

Het puntje van je mascaraborsteltje is, zeker als het vrij klein is, ideaal om de wimpers te scheiden. Haal het puntje verticaal door je wimpers, van de wimperlijn naar de puntjes. Doe dat over de hele lengte van je wimperlijn zodat je alle wimperhaartjes te pakken hebt.

Tip 5: Grote of langgerekte ogen maken

Wil je je blik openen en je ogen groter laten lijken, breng dan vooral veel mascara op je wimpers op het midden van de wimperlijn aan. Wil je je ogen langer maken, concentreer je dan vooral op de wimpers in de buitenste ooghoeken.

Tip 6: Wimpers van tevoren krullen

Nog een laatste tip (waar we misschien mee hadden moeten beginnen): krul je wimpers voor het opbrengen van de mascara met een wimpertang. Het maakt echt verschil!


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!