Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends lente zomer 2015 | Nagellak trends 2015

Vaarwel, French manicure. Welkom, negative space nail art!

Wat je op de catwalk qua mode ziet, komt ook in de nagellak trends terug. Zwart, wit en negative space nail art zijn het komende seizoen de trend.

door TRENDYSTYLENagellak

Al eerder dit seizoen stelden we een nageltrend-gidsje met de belangrijkste nageltrends samen. Daarin zagen we dat vooral zwarte en witte nagellak - of een combinatie daarvan - de lente en zomer voor 2015 gaan domineren. Ook hadden we het al even over de 'negative space nail art'.

Deze trend komt, net zoals de zwarte en witte lakjes, van de catwalks. Want nooit tevoren zagen we zoveel opengewerkte materialen op de runways. Zelfs leer komt in een opengewerkte versie (zelfs schoenen vertonen uitgesneden patronen met lasertechnieken!). Zo gaan we bijvoorbeeld veel zwart en wit leer zien met een 'rooster' van uitgesneden vierkantjes... waardoor de huid onder de kleding zichtbaar is.

En hiermee komen wij bij de 'negative space nail art', een hele mond vol, maar uiteindelijk is het heel eenvoudig. Het is een manier van lakken waarbij een deel van je nagel (of beter nog de huid eronder) nog zichtbaar is. Soms vertaalt zich dat in een gelakte nagel waarbij er in het midden als het ware een klein vierkantje (hartje, rondje) is 'uitgelicht' waar je de natuurlijke nagel doorheen ziet, met ten hoogste een kleurloos lakje erover.

En soms wordt het een soort omgekeerde 'French manicure' met witte maantjes of balletjes - zoals op de catwalk van Gabriele Colangelo voor lente en zomer 2015 - langs de nagelriem in plaats van langs de nagelrand.

Je kunt erover twisten of je het mooi vindt of niet, maar de beelden van de catwalk show van Gabriele Colangelo bevatten in hun (ogenschijnlijke) eenvoud wel een heleboel trend informatie. Je ziet er het gebruik van denim, grote vlakken, minimalistische lijnen, opengewerkte materialen en optisch wit. Allemaal trends voor de komende zomer waarbij de nagels met het witte balletje bij de nagelriem (en ook de witte grafische oogschaduw in de binnenste ooghoeken) wel heel naadloos aansluiten.

Nagellak

Nagellak

Nagellak

Nagellak

Nagellak


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!