Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends lente zomer 2016 | Givenchy beauty look

Nude looks en gezichtsmaskers bij Givenchy zomer 2016

De beauty looks bij Givenchy zijn elk seizoen weer overweldigend mooi. Voor zomer 2016 koos ontwerper Tisci voor zijn modellen een 'buitenaardse' nude look die sterk contrasteerde met de gezichtsmaskers die vijf 'uitverkoren' modellen kregen aangemeten.

door TRENDYSTYLEGivenchy zomer 2016
Buitenaardse 'nude' look bij Givenchy zomer 2016

Er stond Riccardo Tisci deze Fashion Week geen gemakkelijke taak te wachten. De Italiaan, creatief directeur van Givenchy, betoverde afgelopen voorjaar zijn modepubliek in Parijs met een grandioze show waarin de overweldigend mooie beauty look met neuspiercings en gezichtsjuwelen de collectie zelf bijna in de schaduw zette.

Ga daar maar eens een follow up aan geven. De verwachtingen waren hoog en de verandering van modestad - Givenchy verruilde Parijs voor New York om de nieuwste collectie te showen - droeg daar nog een extra steentje aan bij.

Maar het lukte Tisci wederom om zijn publiek te verrassen en dat deed hij door een enorme ommezwaai te maken. Italiaans model Mariacarlo Boscono zette direct de toon. Zij opende de show met een nagenoeg ONOPGEMAAKT gezicht. Het is typisch Tisci om van het ene uiterste in het andere uiterste te vallen. Dat deed hij mét, maar ook ìn deze show.

De 'nude make-up look' vormde een sterk contrast met de rijke look van vorig seizoen. Maar Tisci kon het niet nalaten om voor vijf modellen toch nog op de fantastische look van de vorige collectie voort te borduren. En zo contrasteerde de nagenoeg onopgemaakte looks van het merendeel van de modellen op de catwalk met de gedetailleerde gezichtsmaskers van de vijf 'uitverkoren' modellen.

De maskers waren, laag voor laag, opgebouwd uit stof en parels. De look was 'strange' (iets wat Tisci wilde) maar ook kunstig en intrigerend. De gezichtsversieringen waren onderling verschillend. Topmodel Natasha Poly bijvoorbeeld droeg enkel twee zware metalen 'knoppen' aan weerszijden van haar neus en een brede metalen band in haar haar.

Bij Tisci is nooit iets banaal, 'out-of-the-box' is de leidraad. Dat gold zelfs voor de 'nude look' die er etherisch en buitenaards uitzag. De huid van de meisjes was opgemaakt met e enkel wat camouflageproduct, de wimpers kregen een beetje bruine mascara e rond de ogen had Pat McGrath, wereldberoemd visagist, een zachte grijsbruine oogschaduw aangebracht. Gebleekte wenkbrauwen - iets waar Tisci in het verleden wel vaker voor heeft gekozen - versterkten het buitenaardse effect.

Vooral de nude look is 'voer voor ideeën' om zelf mee aan de slag te gaan. En nu we erover nadenken... ook de gezichtsmaskers kunnen inspireren. Een enkel pareltje (of ander sieraad) op het gezicht kan heel mooi zijn voor een feestelijke gelegenheid.

Givenchy zomer 2016
Nederlands topmodel Imaan Hammam bij Givenchy lente zomer 2016, photo: courtesy of Givenchy.
Voor haar koos Tisci een nude look maar dan wel met donkerrode lippen

Givenchy zomer 2016
Givenchy lente zomer 2016, photo: courtesy of Givenchy

Givenchy zomer 2016
Givenchy lente zomer 2016, photo: courtesy of Givenchy

Givenchy zomer 2016
Topmodel Natasha Poly bij Givenchy lente zomer 2016, photo: courtesy of Givenchy

Givenchy zomer 2016
Givenchy lente zomer 2016, photo: courtesy of Givenchy

Givenchy zomer 2016
Givenchy lente zomer 2016, photo: courtesy of Givenchy


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!