Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends lente zomer 2016 | Trend: de nagels zijn lang of kort!

Trend: de nagels zijn lang óf kort. Laat je niet op het verkeerde been zetten door de catwalks

door TRENDYSTYLENail art is op dit moment (weer) een trend en deze trend heeft zelfs de catwalks veroverd. Jarenlang werd er backstage bij de catwalk shows maar minimaal aandacht aan de manicure en pedicure besteed. De laatste seizoenen is daar verandering in gekomen.

Ook al zijn de nagels van de modellen op de catwalks nauwelijks zichtbaar - en dat geldt zeker in de winter als er ook handschoenen geshowd worden - toch worden de vingernagels grondig onder handen genomen. De reden daarvoor is simpel: de backstage foto's die later in de media verschijnen, geven een modehuis op dit gebied op zich al publiciteit want er is een heleboel om nagels en nail art te doen.

Eén van de hoofdverantwoordelijke voor deze rage is de Italiaanse nail stylist Antonio Sacripante. Sacripante verwierf internationale bekendheid (hij deed onder meer de nagels van Rianna) en is inmiddels een bekende figuur backstage bij de Fashion Week.

Zijn 'geheim' zit 'm in een door hem bedacht systeem dat het mogelijk maakt om de modellen backstage in een paar minuten een volledige manicure met perfect gelakte nagels te geven.

De internationaal bekende nail artist werkt met nepnagels die van tevoren in de gewenste kleur worden gelakt of met het gewenste design worden versierd. Backstage krijgen de modellen de nagels opgeplakt en dat is in een seconde gedaan. De nagels zijn zelfplakkend en komen na de show met een beetje olie direct weer los, zonder schade aan de eigen nagel.

Voor het dagelijks leven is dit systeem minder geschikt omdat de nagels sneller los komen dan met nagellijm, maar een catwalkloopje en zelfs een avondje uit haal je er wel mee.

Nagellak

Het is met dit systeem voor Sacripante heel gemakkelijk om de mannequins in een mum van tijd lange nagels te geven. Waar het ons echter om gaat, is dat we backstage dan wel hele mooie en lange (nep)nagels mogen zien, maar dat de trends ook KORTE nagels omvatten. De nagels voor lente zomer 2016 zijn óf lang óf kort. In beide gevallen moeten ze perfect verzorgd zijn.

Wij vinden vooral die korte nagels, in het midden rond met aan de zijkanten vrij rechte hoekjes, een vorm die wel 'squavol' ('square and oval') wordt genoemd, interessant. Ontzettend handig in het dagelijks leven en vooral ook gemakkelijk te lakken.

Nagellak

Kies een mooi kleurtje: nude, donkerrood of een felle kleur en lak je korte nageltjes. Die moeten overigens wel allemaal de dezelfde lengte hebben (een mix van lange en korte - afgebroken - nagels is uit den boze).

Korte nagels laten zich snel en gemakkelijk lakken. En het staat super trendy en modern! Als je wilt kun je nog een gekleurde randje langs de bovenste rand trekken. Want French manicure in KLEUR is helemaal hip.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!