Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
VANDAAG IS HET
Voeg TRENDYSTYLE toe aan je favorieten

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends herfst winter 2015 2016 | Wijnrode oogschaduw

Make-up trend: wijnrode oogschaduw. Tips van topvisagist Tom Pecheux

Heb je de fantasie ervoor, gebruik deze winter dan wijnrode oogschaduw. Ben je verlegen of een (te) klassiek type? Maak je dan liever niet op!

door TRENDYSTYLETOM PECHEUX' visie op make-up is uniek. De Franse make-up artiest, bekend om zijn geraffineerde 'Paris glamour looks', creërt en inspireert, en volgt zijn eigen weg.

Backstage bij de catwalk show van de Italiaanse modeontwerper Antonio Marras herfst winter 2015 2016 ontmoetten we de topvisagist. In dit video interview vertelt Tom Pecheux ons over de passie die Marras in zijn werk legt en over de inspiratie voor deze nieuwe wintercollectie. En natuurlijk legt Tom ons uit wat het idee achter de make-up is die hij voor deze show heeft ontworpen. Bekijk de video maar eens.

Voor het gemak schrijven we het interview ook nog even voor je uit en vind je hieronder gedetailleerde foto's van de make-up look voor deze show:

'Ik weet niets over trends, ik werk voor modeontwerpers. De make-up voor de show van Antonio Marras gaat over GRAFISME. Alles is verkeerd. Verkeerde ogen, verkeerde jukbeenderen, verkeerde lippen. Alles wordt uitgevoerd in een wijnrode kleur.'

'De inspiratie [voor deze collectie] is een opmerkelijke vrouw, Benedetta [Barzini]. Ze is heel bekend in Italië. Ze was een ongelooflijk model in de jaren '60, bevriend met Andy Warhol, en nu onderwijst ze in kunst en mode hier in Milaan. Ze is werkelijk een opmerkelijke vrouw. De andere inspiratie is Versailles, Marie Antoinette, al die fantasieeën. Deze twee samen vormen Antonio Marras winter 2015.'

Een vraag over de kleur van de oogschaduw. Rood is een vrij 'gevaarlijke' (moeilijke) kleur. Kunnen wij [in het dagelijks leven] deze kleur ook gebruiken?

'Ja, als je de fantasie hebt om die kleur te gebruiken... Mode gaat om expressie, uitdrukking aan iets geven. Je kunt iets laten zien dat iedereen al kent en je daar goed bij voelen. Of je laat iets ONGEBRUIKELIJKS zien, dat de aandacht trekt en reacties uitlokt. Ik denk dat Antonio Marras tot die laatste categorie hoort. Hij is hier niet alleen om kleren met ons te delen, maar hij is hier om VOORSTELLEN te doen. En ik wil de fantasie die hij heeft graag volgen. Daarom heb ik de wijnrode (vino) kleur gebruikt. Maar ben je een beetje te verlegen of een te klassiek typje voor deze wijnrode kleur, gebruik dan liever helemaal geen make-up!'

Dank, Tom!

Wij maken het verhaal van Tom Pecheux verder af. Heb je het lef en de fantasie om de wijnrode kleur van Pecheux te gebruiken, dan zijn hier nog even de exacte namen van de kleuren: Grand Canyon en She Devil (M.A.C Trend Forecast Fall 2015/Lips). Begin met het bewegende gedeelte van je oogleden en werk de kleur dan verder uit in de vouw onder je wenkbrauwbot en richting de buitenste ooghoeken. Breng de kleur ook onder je ogen aan.

Make-up
Backstage bij Antonio Marras herfst winter 2015 2016, make-up: Tom Pecheux, ph. Charlotte Mesman

Make-up
Backstage bij Antonio Marras herfst winter 2015 2016, make-up: Tom Pecheux, ph. Mauro Pilotto

Make-up
Backstage bij Antonio Marras herfst winter 2015 2016, make-up: Tom Pecheux, ph. Charlotte Mesman

Make-up
Backstage bij Antonio Marras herfst winter 2015 2016, make-up: Tom Pecheux, ph. Mauro Pilotto

Make-up
Backstage bij Antonio Marras herfst winter 2015 2016, make-up: Tom Pecheux, ph. Mauro Pilotto

Make-up
Backstage bij Antonio Marras herfst winter 2015 2016, make-up: Tom Pecheux, ph. Charlotte Mesman


MEER OP TRENDYSTYLE
Fashion
Spijkerbroek

Must-have. Deze spijkerbroek zou iedere vrouw moeten hebben


Fashion
Voedingstrends 2017

Voedingstrends 2017. Dit gaan we eten

FOLLOW TRENDYSTYLE


UP-TO-DATE MET ONZE NIEUWSBRIEF
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.

Make-up
Wenkbrauwen
5 Stappen voor perfecte wenkbrauwen

Beauty
Quiz: wat weet jij van beauty food?

Maandhoroscoop
Horoscoop Steenbok Horoscoop Waterman Horoscoop Vissen Horoscoop Ram
Horoscoop Stier Horoscoop Tweelingen Horoscoop Kreeft Horoscoop Leeuw
Horoscoop Maagd Horoscoop Weegschaal Horoscoop Schorpioen Horoscoop Boogschutter
UP-TO-DATE MET DE TRENDYSTYLE NIEUWSBRIEF!
Modenieuws, streetstyle reportages, beautytrends, weetjes over liefde,
psychologie en je horoscoop... alles rechtstreeks in JOUW postvakje.