Kapsels, fashion en modetrends, kleding tips en make-up trends op Trendystyle
HOME KAPSELS BEAUTY FASHION LIEFDE HOROSCOOP CULINAIR LIFESTYLE MANNEN
 

Home | Beauty | Make-up | Make-up trends herfst winter 2015 2016 | Make-up look voor iedere dag

Trend: kattenogen met make-up. Zo doe je dat

Als je van kattenogen houdt, dan moet je deze make-up look zien. Schitterend gewoon. Langgerekte ogen in combinatie met een helrode mond. Op en top vrouwelijk.

door TRENDYSTYLEKattenogen make-up

Oriëntaals, mysterieus, sensueel. Kattenogen zijn zo mooi en iedereen kan ze maken! Wij zagen ze backstage bij de catwalk show van Elisabetta Franchi in Milaan en vroegen Global Senior Artist M.A.C Michele Magnani het hemd van het lijf!

Kattenogen make-up

Kattenogen make-up

'De look is geïnspireerd door het Land van de Rijzende Zon, Japan', vertelt Michele Magnani. 'De vorm van de ogen doet denken aan Oosterse ogen. Verder bestaat deze oogmake-up uit twee lijnen waardoor er op het bovenste ooglid een leegte ontstaat. Dit doet denken aan de Japanse ideogrammen. Het oranje van de lippen is geïnspireerd door de ondergaande zon en Japanse bloemen. Het is een heel conceptuele make-up, de ogen lijken bijna twee pijlen.'

Kattenogen make-up

Kattenogen make-up

Voor deze oogmake-up gebruik je een eyeliner pen of, beter nog, zwarte eyeliner in gel. Met een kwastje trek je eerst een vrij brede lijn langs de bovenste wimpers. Trek de lijn in de buitenste ooghoeken ver door (zie de foto's).

Kattenogen make-up

Net boven de vouw onder je wenkbrauwbot trek je een lijn die begint in je buitenste ooghoek en halverwege je bovenste ooglid eindigt (zie wederom de foto's). Onder het oog trek je een fijn lijntje met een zwart kohlpotlood. Met een kwastje vervaag je het zwart lichtjes onder het oog. Breng flink veel mascara aan op een 'imperfecte' manier. De wimpers moeten een soort bundeltjes vormen.

Voor de lippen kies je een helrode en vrij crèmeachtige lippenstift. Breng de lippenstift heel nauwkeurig met een kwastje op de lippen aan.

Kattenogen make-up

De huid maak je met zo min mogelijk foundation op. De wenkbrauwen mag je wel wat donkerder maken, maar moeten natuurlijk ogen.


Ik ben Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via mijn kolom The Blonde Potato deel ik graag mijn passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!